Mitől lehetnek ezek a tünetek?

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Oly gondom lenne, hogy már nagyon régóta jelentkeznek a test szerte 2-3 másodpercig tartó nyilalló fájdalmak. Legtöbbször a lábamban és a mellkasomban főleg a szegycsont körül de van amikor a bordák alatt vagy a kulcscsontnál is. Néha elő fordult már a karomban és a hátamban is. Mint említettem már régóta megvannak, van amikor nem jelentkezik pár hétig utána minden nap szinte minden órában. Már nagyon megijesztenek ezek a tünetek és rá is sresszelek, hogy nem e valami komolyabb baj áll a háttérben mondjuk (szívroham, tüdőembólia) főleg azért gondolok ilyenekre mert hirtelen lépnek fel. Megfigyeltem, hogy legtöbbször evés után jelentkezik, bár volt amikor nem. Elég kiszámíthatatlan. Tudna nekem valami irányt mondani mire utalhatnak ezek a tünetek? Lehet e köze az általam említett két betegségnek? Voltam háziorvosnál is aki elküldött mellkas röntgenre és EKG-ra viszont egyetemi tanulmányaim miatt csak pár hét múlva tudom őket elvégeztetni és addig nem akarok megőrülni a sok stresztől amit ez okoz nekem. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a fájdalmak témában

Kedves Kérdező! Nem gondolom, hogy panasza hátterében tüdőembolia, szívroham állna, hiszen ezek más tünetekkel jelentkeznek. Mivel panasza teljesen változó helyen és időben jelentkezik, elsősorban izomfeszülésre, rángásra, esetleg az izmot beidegző ideg feszülésére gondolok. A kiírt vizsgálatokat saját maga megnyugtatására is végeztesse el.

Kérdés: 2014. április 01., 18:36; Megválaszolva: 2014. április 04., 19:52
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása