Hátfájás

Tisztelt Doktornő/úr! Hosszú hónapok óta mozgáskor (lehajlás, felülés) a jobb lapocka magasságában a hátgerincemnél közepesen erős, szúró fájdalmat érzek. Ezt érzem időnként átellenben, a mellkasnál is. Fél évvel ezelőtt beszámoltam erről a háziorvosnak, aki kapásból azt mondta, hogy ez a számítógép melletti, ülő munkától van, amit évtizedek óta végzek. Én azért a saját magam feje után menve, szintén kb. hat hónapja, csináltattam mellkasröntgent (mindent rendben találtak) , illetve hasi és kismedencei ultrahangot is, aminek ez volt az eredménye: "A máj normális nagyságú, kissé reflektívebb, benne körülírt kóros képlet, intrahepaticus epeút tágulat nem látható. Az epehólyag kp. telt, kőmentes, fala nem vastagabb. A ductus choledochus nem tágabb. A pancreas részleteiben ábrázolódott, nem szélesebb, homogén szerkezetű. A vesék szabályos alakúak, nagyságúak. Üregrendszeri tágulat, kő egyik oldalon sem mutatható ki. Jobb vese felső harmadában 25 mm-es corticalis, ill. 19 mm-es parapelvicus cysta látható. A lép normális nagyságú, homogén szerkezetű. A hasi aorta normál tág, környezetében kóros nem látható. Szabad hasi folyadék nem látható. A húgyhólyag kp. telt, sima falú. A prostata nem nagyobb, apró meszesedést tartalmaz. Vélemény: enyhe steatosis hepatis. Cystae renis l.d." Azt a tájékoztatást fűzték hozzás szóban, hogy semmi beavatkozást igénylő elváltozást nem találtak. Két évvel a fenti vizsgálat előtt voltam ultrahangon, akkor még csak egy 17 mm-es ciszta volt a vesémen. Időközben, úgy másfél hónapja, hasonló jellegű fájdalom, bár valamivel enyhébb, lépett fel a köldököm környékén, szintén jobb oldalon, ami szintén mozgásra aktivizálódik (leginkább ágyban, forgolódáskor jelentkezik) . Vakbélműtétem 10 évvel ezelőtt volt. De egyébként is jellemző a jobb oldalamra, hogy mindenféle fájdalmat érzek, hol deréktájon, illetve, autóvezetés közben, ha szétnézek és forgatom a fejemet, a nyakamnál, illetve a hónaljam tájékán. Közös jellemzője ezeknek a fájdalmaknak még, hogy nem állandó erősségűek, néha alig, vagy egyáltalán nem érzem őket, máskor pedig erősebbek. Természetesen nem gondolom, hogy egy ilyen leírás alapján lehet diagnózist felállítani, de abban tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen szakorvost felkeresni, egyéb vizsgálatot elvégeztetni javasolt még a fájdalom okának kiderítésére? A veseciszta (illetve szaporodása, növekedése) okozhat ilyet? Van-e értelme egy újabb ultrahangnak, esetleg más diagnosztikai eljárást javasol? (Vagy akár mindkettő? )

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza fájdalmak témában

Tisztelt Kérdező!

Háziorvosa ismeri Önt, ezért legpontosabban ő tudja megmondani, hogy milyen vizsgálatok javasoltak Önnek. Reumatológiai szakorvosi vizsgálat mindenképpen javasolható. (urológiai vizsgálat is javasolható) Kérem, keresse fel panaszaival háziorvosát.Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. július 23., 07:09; Megválaszolva: 2015. július 23., 16:40
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok