gyomor panaszok

Tisztelt Doktor Nő! 2.typ.diabéteszes vagyok.DiaprelMR 6Omg, Velmetia 5o/1000 mg gyógyszereket szedek a cukorbetegségemre. Valamint Vascacor 8O mg, Nebibeta 5 mg, Narva 1, 5 mg.Esetenként Esomeprazol 4O mg-t. Egy éve a SE Sebészeti Klinikáján műtött a professzor hiatus herniával. A műtét sikeres volt.Felkerestem a házi orvost, hogy övszerű fájdalmam valamint felhasi diszkomfort érzésem van /székrekedésem is volt, kaptam phenolphthaleini-t /ezt ismerem, mondtam, hogy nem-e lehetne mást, a válasz az volt, hogy most ezt szedjem be/ és megszünteti a fenti fájdalmakat.Valamint MeteoSpasmyt írt föl.Kértem beutalót nyelés és gyomor rtg-re. A vélemény: a gyomorfundus kb.4*4*3cm-es része a rekesz felett helyezkedik el. A nyelőcső területén kórjelző eltérés nem látható. Hiatus hernia műtét utáni állapot. A gyomor területén leírt eltérés lehet a korábbi műtét következménye, de kinézetet tekintve leginkáb kis recidív paraoesophagealis hiatus herniának tartható.Gastrooesophagealis reflux nem igazolható. Ennek birtokában felkerestem a SE professzorát. Aki ugyanezt a kontrasztanyagos vizsgálatot megcsinálta. Ő nem talált semmit. Kértem, hogy írja rá az eredmény közlő dokumentumra, hogy a házi orvos adjon beutalót gasztroenterológiára. Mivel szeretném már tudni, hogy tulajdon képen is is a probléma. Régebbi betegségem a nyaki gerinc csigolya kopás, erre alkalmanként fájdalomcsillapítót szedek. Nem dohányzom, alkoholt sem iszom. Napi 1 capuccinó. A diabetikus által közölt étrendet betartom, szénhidrát anyagcserém rendben. Rendszeresen járok hozzá. Legyen szíves tájékoztatni, hogy a továbbiakban hová menjek, mivel a házi orvosom nem biztos, hogy elküld./Privát alapon derült ki a hiatus hernia is, amit megműtöttek./ Válaszát nagyon szépen köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza fájdalmak témában

Kedves Kérdező! A háti gerinc alsó szakaszának, és az ágyéki gerinc felső részének problémája is okozhat övszerű fájdalmat, ez reumatológián tudják vizsgálni. A cukorbetegek esetében érelmeszesedés is kialakulhat nagyobb gyakorisággal, amely akár a belek vérellátását is zavarhatja ritkán, következményes emésztési panaszokkal. Angiológiai vizsgálatra menjen el, ennek kizárására. Néha a cukorbetegséghez társuló neuropátia okoz furcsa fájdalmakat. Nem tudom, hogy kardiológusnál járt-e az utóbbi 1-2 évben, cukorbetegek számára kardiológiai ellenőrzés is javasolt 1-2 évente panaszmentesség esetén is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 14., 15:47 ;Megválaszolva: 2016. február 14., 21:43
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Terhességi cukorbetegség
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi itthon ujjnegyből mért cukor értékekkel kapcsolatban: Éhgyomorra mért: 4,4 Étkezést...
Inzulinrezisztencia, vagy valami más?
Kedves Tímea, Körülbelül 3 hónapja fedezték fel nálam az inzulinrezisztenciát. Jártam ezzel kapcsolatban diabetológusnál, aki enyhènek...
Inzulinrezisztencia
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia