Extraszitolé?

Kedves doktorúr/nő! Afelől szeretnék érdeklődni, hogy milyen panaszra utalhatnak az alábbi tünetek, néha van, hogy hetekig nem, néha van hogy naponta többször is, hogy olyan érzésem van, mintha kihagyna a szívem egy dobbanást, vagy pont hogy egy erőset dobbanna. Más tünet nincs, októberben volt EKG vizsgálat, ott mindent rendben találtak. Elég idegeskedő típus vagyok, pánikbeteg is.

Dr. Árki Ildikó válasza extraszisztolé témában

Kedves Kérdező!

Leírása alapján valóban extraszisztolék, azaz soron kívüli ütések lehetnek. Ezek egészséges embereken is előfordulnak. Laborvizsgálat, kardiológiai vizsgálat dönti el, hogy van-e betegség a hátterében.

Pánikbetegségét a gyógyszeres terápia mellett/helyett pszichoterápiás módszerekkel is érdemes megközelíteni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 14., 15:46 ;Megválaszolva: 2013. január 16., 21:33
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szervi ok vagy lelki ok? 2#
Üdv! Köszönöm a gyors választ! Az előző kérdésemet szeretném kiegészíteni... (https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sziv_es_errendszer/162394)...
sziv kihagyás
Tisztelt dr.nő! Már 4 honapja egy folytába ki hagya szivem rosszul vagyok az utcás sokat járok sürgöségire.. de nem találnak semit, de nagyon...
Mellkasi fájdalmak, pánikbetegség
Tisztelt Doktornő! 24 éves kisgyerekes anyuka vagyok. Hónapok óta küzdök mellkasi és bal mell alatt fellépő fájdalmakkal, hátfájással...
Szívbetegség
Kedves Doktor Nő! Történetem ott kezdődik, hogy 15 éves koromba egy sztresszes helyzetben voltam, kalapált a szívem és éreztem egy extrasystolet...
Bisoprolol béta-blokkoló gyógyszer...
A kardiológus doki pszichés eredetű szívpanaszokra írta fel (sokszor, akár naponta is "kihagy a szívem" vagyis extra dobbanásaim vannak) a...