Éjszakai halálfélelem

Kedves Doktorok, mi lehet az oka illetve milyen orvost kell felkeresnem, ha éjszaka nem tudok elaludni, sőt folyamatosan úgy érzem, mintha a szívem elgyengülne, ezért felriadok, felugrok, sűrűn rángatózom és megijedek. kb. 1-2 óra alatt tudok elaludni, de csak jobb oldalra, mert ott enyhébb, a hátamon, hasamon illetve a bal oldalamra feküdve nagyon rossz a helyzet. Félek a haláltól, ez nyilván flúg és pánikbeteg is vagyok, időnként addig hegelem magam a haláltól való félelemben, hogy csak egy fél frontinnal tudom visszaállítani a vérnyomásomat. Igyekszem fejben megoldani, mert utálom a bogyókat kapkodni. Ezért este sem veszek be, bár biztos segítene. Mi az oka a esti alvásproblémámra? Próbálok pozitív dolgokra koncentrálni, de az nem olyan egyszerrű és ettől függetlenül riadok fel szinte 2-3 percenként alvás elején, amíg hulla fáradt/beletörődött és kikészült lesz a szervezetem. Köszönöm előzetes jótanácsukat, Üdvözlettel és Boldog Karácsonyt, Csaba

Dr. Árki Ildikó válasza félelmek témában

Tisztelt Csaba!

Amennyiben mellkasi fájdalmai vannak, kardiológiai vizsgálat szükséges. (nem tudom, általános vizsgálatok voltak-e? )

A félelmei és a pánikbetegsége miatt pszichológushoz, vagy pszichoterapeutához kellene járnia, aki közös munkájukkal segítené, hogy életminősége javuljon.

Mielőbbi jobbulást és boldog, félelmektől mentes Karácsonyt kívánok, üdvözlettel: dr Árki Ildikó

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2012. december 22., 12:04 ;Megválaszolva: 2012. december 22., 20:33
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Kamaszkori félelem
Jó napot doktor úr/nő! Harmadjára írom meg kérdésemet mivel mindig kihagytam valamit, tehát most mindent leírok. Fél éve valamiért egyszercsak...
Kamaszkori félelem kiegészítés
Nemrégen írtam egy kérdést önöknek, csak elfelejtettem még valamit hozzáírni. Majd kérem ezzel együtt legyen szíves választ adni.Ugye levelemben...
Kamaszkori félelem
Jó napot doktor úr/nő. Azzal fordulok önhöz, hogy körülbelül fél éve nem tudom milyen okból, előjött bennem a félelem, hogy homoszexuális/meleg...
Gyógyszerszedés
Nyugtató mellett alkoholmentes sör?