Ájulásérzés pánik miatt?

Napi rendszerességgel kerülök ájulásközeli állapotba ami leginkább munkavégzés közben órákig is eltart /közepes mértékű fizikai terhelés/ De sokszor pihenés, bevásárlás, étkezés vagy épp beszélgetés alatt tör rám. Szívritmus zavaraim is vannak, néha csak kihagy, de alkalmanként a kihagyás után felpörög néhány másodpercig, megint kihagy és ez így ismétlődik percekig. A nap bármely szakában előfordul, néha éjjel is erre ébredek. Mindenen izgulós, stresszelős alkat vagyok, otthon nyugodt körülmények között a vérnyomásom 138/83 - pulzus 75. Az orvosi rendelőben 178/112 - pulzus 108. A gyógyszereket rendszeresen szedem. Készült EKG és 24 órás vérnyomásmérés, amik jó eredményeket mutattak. A háziorvosom szerint pánikbeteg vagyok / kb 1 éve állapította meg / elküldött pszihiátriára ahová nem mentem el azóta sem mert nem szeretnék erős gyógyszereket szedni. Naponta 20-25 szál cigarettát szívok, 5-6 kávét iszok. Abszolut rendezett a családi és az anyagi helyzetem, csak a munkahely az ami rendkívűl stresszes. Kérdésem az lenne hogy valóban " csak " pánikbetegség okozza a tüneteimet, vagy lehet szervi probléma? Tisztelettel köszönöm válaszát!

Dr. Árki Ildikó válasza szívritmuszavar témában

Tisztelt Kérdező!

Ájulásérzet, szívritmuszavar miatt elsősorban kardiológiai vizsgálatot javasolnék.

A napi 5-6 kávét feltétlen soknak találom, a koffein is okozhat szapora szívműködést, bizonyos ritmuszavart is. A dohányzásról leszokás szintén szükséges lenne egészségi állapotának javítása érdekében, valamint a szív és érrendszeri és tüdőbetegségek kialakulási kockázatának csökkentése érdekében.

Pánikbetegségben, szorongásos állapotokban nem feltétlenül kell gyógyszereket szedni, sok esetben pszichoterápia segítségével kezelhető.

Kérdés: 2012. december 12., 22:49 ;Megválaszolva: 2012. december 14., 23:53
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szívritmuszavar - mit tehetnék?
T. Webbeteg! Naponta többször előforduló ritmuszavar-panaszommal 1, 5 hónapja felkerestem háziorvosomat. Ő meghallgatott, majd EKG-re küldött. 2, 5...
Extrasystole, vagy más áll a...
Tisztelt Dokotnő/ Doktorúr! 2 napja reggel különös és hátborzongató dolog történt velem, reggel a szívem 3-4 ütésben mintha megzavarodott volna...
Hirtelen szívritmuszavar, vérnyomás...
Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhat szívritmuszavart és vérnyomás kiugrást? 3 és fél éve pánikbeteg vagyok, a szívemet már agyon...
Másnapos extrasystole
Kedves Doktornő! Érdekes és egyben kellemetlen - sokszor ijesztő - dologra lettem figyelmes. 23 éves egyetemista vagyok. 4 évvel ezelőtt kikezeltek...
Szívbetegség vagy pánikbetegség?
Tisztelt Dr. Nő! A pár napja lezajlott ritmus zavaromnál kórházba kerültem. A panaszom az volt, hogy 1-2 másodperc alatt vagy 40-50et vert a szivem...