• Stressz, Pánikbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr.Úr/Nő. 17 éves lány vagyok, WPW Syndromával volt egy ablacios műtétem tavaly szeptemberben. Sokszor voltak rosszulléteim, sokat jártam orvoshoz, az EKG-m mindig tökéletes volt, a mostani vérképem is teljesen jó lett. Az orvosom szerint pánik betegségem van. Ez abban nyílvánul meg hogy gombóc érzést érzek a torkomban egész nap, úgy érzem valami van a torkomban és nem tudok nyelni rendesen. Már az evés is megerőltetéssel jár. 0, 25 letroxot szedek reggelente a pajzsmirigyemre és a rosszul léteknél 0, 5 ös frontinból egy felet. Hiába veszem be a frontint a gombóc érzés akkor sem múlik el. Hogyan tudnám ezt kezelni? Már sok mindent kipróbáltam, kevés sikerrel. Kifogok valaha ebből gyógyulni? Köszönöm válaszát. Tisztelettel B.Zsanett.

        Dr. Veress Dóra válasza a gombóc a torokban témában

        Kedves Kérdező! Ha a szorongásoldóra nem enyhül a gombócérzés, akkor mindenféleképpen nézesse meg a torkát egy fül-orr-gégésszel és menjen vissza a pajzsmirigy szakrendelésre is. Lehet, hogy valami nyomja a torkát belülről és ezért érzi úgy, mintha gombóc lenne benne. Ez leggyakrabban a pajzsmirigy szokott lenni, de előfordulhat bármilyen más elváltozás is. Pánikbetegségre csak akkor szabad gondolni, ha minden más testi probléma kizárásra került. Az egész napos gombócérzés más testi tünetek nélkül inkább szervi bajra utal.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 16., 12:13; Megválaszolva: 2012. január 18., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: