• Hólyag a nyelvemen, gombóc érzés a torokban és szúrkáló hát/mellkas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Többször kerestem meg Önöket a problémámmal. Az elmúlt fél év alatt rengetegszer jártam fül-orr gégész szakorvosnál, tüdőszűrésen, teljes laborvizsgálaton, háziorvosnál, gasztroenterológusnál, valamint kerestem meg Önöket is a problémámmal, azonban a mai napig nem kaptam megnyugtató választ. A problémáim kb. 2 éve kezdődtek, mikor enyhe dudort éreztem a nyelvem hátsó-jobb felén. Ez eleinte nem okozott problémát és időszakosan jelentkezett. Ugorva egy nagyot és mondjuk 2 évet, eljutottam odáig, hogy a gombóc érzése a torkomban gyakorlatilag állandósult (reggel ébredés után gyakorlatilag nem érzem, majd a nap előrehaladtával erősödik), nyeléskor nem fájdalom, sokkal inkább idegentest érzet keletkezik az említett jobb hátsó részen. Gondoltam a mandulámra, de mivel nem vagyok sem lázas és torokgyulladásom is 2 évente egyszer fordul elő, ezért azt mondta a fü-orr gégész, hogy a mandulámat kiszedni gyakorlatilag felesleges. Készült arcüregröntgen, nagy labor, garatoltás, 6x jártam 4 különböző fül orr gégésznél, a gasztroenteorológián lenyeltem a csövet, hátha fekély, sokszor voltam fogorvosnál és minde eredményem és vizsgálat szerint makk egészséges vagyok, azon kívül, hogy a nyelvem hátsó részén meg vannak duzzadva az ízlelőbimbóim, nem találtak semmit. Első alkalommal még genny volt nyomható a mandulámból, de ezt antibiotikummal elhajtották és a torkommal azóta sincs probléma (legutóbb tegnap jártam a fül-orr gégészeten). Az utóbbi hetekben észrevettem, hogy a jobb oldalon szúró érzések jelentkeznek a mellkasomban és a hátamban is. Egy hét múlva megyek hasi ultrahangra (megjegyezném, hogy gyakorlatilag minden egyees beutalóért könyörögnöm kell). Nagyon félek, hogy a fül-orr gégészek esetleg elsiklottak valami felett és esetleg komoly betegségem van, vagy van kialalkulóban, amit esetleg nem vettek észre. Ha a vérképem hibátlan kell ettől tartanom ? Ha nincs gyulladás (a vérképem alapján) a szervezetmben, lehet komoly a probléma ? Ha minden leletem tökéletes és az orvosok sem látnak semmit, miért "fajult" el ennyire ez a gombócérzés? A hasi ultrahangot követően, kisírok egy kardiológiai beutalót, hogy a szívvel kapcsolatos problémákat is ki tudjam zárni. Az igazsághoz tartozik, hogy bár "drasztikus mértékben" csökkentettem, de nem hagytam abba a dohányzást (napi 2-3 szál), valamint refluxont szedek, mivel túlzott savtermelődésem volt évekig. Kérem nyugtasson meg, adjon tanácsot! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a gombóc a torokban témában

        Kedves Kérdező! Ha a vérképben nincs semmilyen eltérés, (fvs szám, kvalitativ vérkép, vérsejtsüllyedés, CRP) akkor a gyulladásos megbetegedés valóban kizárható. A gombócérzés refluxbetegséggel összefügghet. A Refluxon nevű gyógyszer nemcsak a savtermelődést csökkenti, hanem a refluxot is. Esetleg a Refluxont le lehetne cserélni egy másik, hasonló, de erélyesebb szerre, hátha ettől csökkennek a panaszai. A hasi ultrahang vizsgálat okát sem értem, ugyanez a helyzet a kardiológiai vizsgálattal is. Kérdésem még, hogy panasza hétvégén, szabadság alatt is jelentkezik-e? A komolyabb betegségeket a sok vizsgálattal valószínüleg sikerült kizárni, de a dohányzást próbálja végleg abba hagyni.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 31., 17:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 04., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2018 november közepén kezdődött a panaszom: fülzúgás (bal fül). A fül-orr-gégész orvos a kövezkező vizsgálatokat kérte: - hallásvizsgálat: egyoldali idegi hallásvesztést, ép ellenoldali hallással állapítottak...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés