Milyen szívelégtelenség ez, és mennyire komoly?

Tisztelt Doktor Úr! Férjemnek infarktusa volt, pár éve  de minden éjjel fullad, szúr a szíve. Az utolsó eredményei: EKG 52/min.sinus ritmus, bal R tengely, BAH, PQ: 0.18 sec.QRS: 0.1 sec.QTC444sec.IaVL-V4-6desc. STneg-poz.V1-3 emelkedett J pontbó linduló St, poz.T mellkasi átmenet V3-ban. Megkérhetem, hogy elemezze nekünk? Köszönjük.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza szívinfarktus témában

Kedves kérdező!

Az EKG-leírás alapján látható a lezajlott infarktus képe, illetve az ST-depresszió keringészavarra/a bal kamra terhelésére utal. Csak ez alapján szívelégtelenség diagnózist nem lehet felállítani, látni kellene egy szívultrahangos eredményt is. Javasolt ismételt kardiológiai vizsgálat, mivel elképzelhető, hogy koszorúér-festésre van szükség, de a gyógyszeres terápia megfelelő beállításával is mérséklődhetnek a panaszok. Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. november 08., 15:36; Megválaszolva: 2009. november 08., 15:36
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
éjszakázás infarktus után
Aspirin Protect
Szívinfarktus után
szexuális élet szívinfarktus után
Szívinfarktus?