Mire számíthatok?

Tisztelt Doktor Nő! Júniusban egy heveny elülső fali infarktuson estem át, és stent beültetést kaptam! Azóta gyógyszeres kezelés alatt állok, plavix, aspirin protect, nebilet, delcholest, amit egy évig folytatnom kell.Szív ultrahang eredményem Mitrális billentyű:hártyás, a septalisvitorla mérs.prolabál Aorta billentyű:hártyás, jól mozog Tricups.billentyű hártyás, jól mozog Pulm.billentyű:Üregek:norm.kamraméretek, és pitvarok(J.P 35 mm, B.P.40 mm hossztengelyű)Falmozgások:a septum distalis szakaszán hypokinesis, a többi segmens jól mozog.BK systoles funk:jó EF /Quinones/ sz.:Pericard.fluidum:nincs Norm.üregméretek, jó systolés bal kamra functio, segmentális falmozgászavar. Az lenne a kérdésem hogy mire számíthatok ilyen leletekkel, dolgozhatok még, vagy kérjem a leszázalékolásom ideiglenesen?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a szívinfarktus témában

Kedves kérdező! Az ultrahang alapján nem történt jelentős károsodás, csak kisebb falmozgászavar maradt vissza az infarktust követően, a globális kamrafunkció is jó. Most már nem az a szemlélet, mint régebben, hogy infarktus után a lehető legtöbbet feküdjön, pihenjen a beteg (persze ez az infarktus kiterjedésétől is függ). Így nem feltétlenül szükséges abbahagyni a munkát (nem is vagyok teljesen meggyőződve, hogy kedvező elbírálást kap a kérelme), de ezt érdemes egyeztetni a gondozó kardiológussal is, ő látja át teljesen az eredményeket (panaszok, terheléses EKG, coronarographián leírt további eltérések).

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. szeptember 13., 21:07; Megválaszolva: 2009. szeptember 13., 21:07
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Ejekciós frakció javulása