Galagonya (szívbetegségre)

Tisztelt Doktor Úr / Nő!

Szívinfarktuson átesett fiatal ember vagyok, mely következménye: nagy kiterjedésű szívizom elhalás, ICD beültetés. Kérdésem a következő: Olvastam, hogy a galagonya nagyon jó hatással van a szív működésére, regenerálódására. Az aktuális gyógyszereim mellett ki lehet e próbálni egy tea kúrát? Gyógyszereim: Plavix 75mg 1tabl., Betaloc ZOK 50mg 2x1tabl., Aspirin protect 100mg 1tabl., Coverex-AS 5mg 0, 5tabl., Syncumar mite 1mg 2tabl., Sortis 40mg 1tabl., Frontin 0, 25mg 3x1tabl., Noacid 20mg 2x1tabl., kétnaponta Furosemid 40mg 1tabl., Kaldyum 600mg 1Kapsz.

                                                                                     Köszönettel: Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál András válasza szívinfarktus, galagonya témában

Kedves Zoltán!

Bár valóban kedvező hatást tulajdonítanak a galagonyának,   a gyógynövények hatásai, mellékhatásai és más gyógyszerekkel való kölcsönhatásai kevéssé vizsgáltak. Személyes tapasztalatom nincs az alkalmazásával, az elérhető források azonban pl. az Ön által is szedett Betaloc hatásának fokozódását írják le  (a tea fogyasztásakor vérnyomás- és pulzuscsökkenésre lehet számítani) , de minden cikk hangsúlyozza, hogy több gyógyszer együttes alkalmazásával kapcsolatban még nincs elégséges adat. Ezek alapján nem tudom egyértelműen javasolni a tea fogyasztását, ha mégis a kúra mellett dönt, fokozottan ellenőrizze a vérnyomást és a pulzusszámot.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. augusztus 12., 06:29; Megválaszolva: 2009. augusztus 12., 06:29
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
éjszakázás infarktus után
Aspirin Protect
Szívinfarktus után
szexuális élet szívinfarktus után
Szívinfarktus?