Szúr a mellkasom - Szívinfarktus lehet?

Problémám kb. 3 hónapja kezdődött. Azóta elmúlik, majd napokig kínoz. Folyamatosan szúr a mellkasom bal oldala a szív tájékán. Néha erősödik, néha lassul. Ezen kívül zsibbad a bal karom, főleg a felső fele, a bal vállam és a hátam is szorít a bal felső részen. Ez már megint 3 napja. Néha légszomjam van, izzadok, halálfélelmem van. Mi lehet? Mellékelem, hogy 29 éves vagyok, nincs gyermekem, 52 kg, 165 cm magas. Rendszeresen kávézok és cigarettázom. A vérnyomásom régebb alacsony volt.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

Az Önéhez hasonló esetek igen gyakoriak a szakrendelésünkön. A javaslatom a probléma kivizsgálását, az életet leginkább veszélyeztető problémától kezdve, azaz a kardiológiai, tüdőgyógyászati betegségeket kizárva, haladni az - Önnél érzésem szerint nagy valószínűséggel gyanítható - mozgásszervi és/vagy psychés terheltség felé. /A kávé és cigaretta szintén jelentős háttértényező, ahogy azt Ön is jól érzi hisz megemlítette! /

Konkrétan javaslom: mellkas rtg, labor (pajzsmirigyhormonok is! ) , vérnyomás ellenőrzés, szívultrahang, esetleg terheléses EKG. Ha ezekkel eltérés nincs, akkor gerinc rtg és reumatológiai szakvizsgálat, esetleges nyaki gerincsérv lehetősége miatt. Ha ezek is negatívak, akkor ill. már közben is vizsgálja át a lelkét, leterheltségét, magánéletét, családi és munkahelyi kapcsolatait. Na és főleg hagyja azt az értelmetlen dohányzást, és kávézás helyett pihenjen többet, mert a szervezetet nem kávéval kell aktívan tartani!

Dr. Bíró Csaba István, kardiológus-belgyógyász

Kérdés: 2008. május 04., 13:18; Megválaszolva: 2011. július 28., 13:21
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Vál fájdalom
Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet...
Lehetett szívinfarktus, hogy...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám 50 éves, vékony testalkatú, dohányzik (kb. napi 5 szál cigaretta) , és mozgásszegény, stresszes életmódot folytat...
Bal szívfélelégtelenség
Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és...
mellkas szuras
Tisztelt Doktorno. Mar par napja erzem a mellkasomat mintha osszeszoritana es mar a bal karomon is erzem hogy faj es zsibog.neha szedulok es ugy erzem hogy nem...
Mi lehet az oka?
Tisztelt Doktor! Szeretném kérdezni, hogy apukám 3 napja rosszul van, 3nap alatt 3szor érzett középtáji mellkasi szorítást, levegőhiányt...