szívizom elhalás

Tisztelt szakértő! 2013.nov. 24-én infarktust kaptam, azóta um. pihenőn vagyok. (Háló került beültetésre.)Az időszaki vizsgálat - ami egy EKG valamint -egy vérnyomásmérésből- áll mindig elvégzik. Most volt egy szív ultrahang vizsgálatom, amire a kardiológus csak annyit mondott, hogy rossz. Tudom, hogy nagyon nehéz erre válaszolnia, de mit tehetek még, hogy javulhasson az eredményem. (Vitaminok-étrend kiegészítő-stb.) Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szívinfarktus után témában

Kedves Kérdező! Ennyi adat alapján valóban nehéz személyre szabott tanácsot adni. Fontos a rendszeres, orvos által megszabott mértékű, testmozgás. Az ideális testsúlyra törekvés, a jó vérnyomás és vércukor valamint vérzsír értékek is elengedhetetlenek a hosszútávú panaszmentesség érdekében. Nem tudom, hogy rehabilitációs programban részt vett-e, ha nem akkor kérjen beutalót a kardiológustól, ha igen, akkor pedig évente van lehetőség úgynevezett programozott rehabilitációra, érdemes ezt a lehetőséget is igénybe venni. Erről is érdeklődhet a kezelőorvosánál. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2014. május 11., 08:16; Megválaszolva: 2014. május 11., 19:40
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Ejekciós frakció javulása