Szívinfarktus után végezhetek-e nehéz fizikai munkát? (kőfaragó)

Tisztelt Doktornő! 2014. 01. 31.-én hátsó fali szívinfarktust kaptam, szívkatéterezés történt egy coronaria stent beültetés történt. Régi heveny alsó fali transmuralis szívizomelhalás. Echocardiographia lelet: jobb kamra: 35 mm aorta gyök: 36 mm bal pitvar: 43mm aorta billentyű: vastagabb aorta billentyű nyitása: 20mm Mitrális billentyű: épek, kitérésük csökkent E-IVS:14 mm Septum: 12/15mm hátsó fal: 11/13 mm bal kamrai átmérők: syst:33 mm diast 45 mm bal kamrai:EF 51% aorta insuff: nincs mitrális insuff: nincs tricuspidális infuss: nincs mitrális E/A:1, 46 / 0, 67 m/sec ao.v.max: 1, 2 m/sec pericardium: szabad Vélemény csökkent bal kamra functió. Hátsófali hypnokinesis. Kerékpár terhelésem (03.03): szubmaximálisan terhelt max. terhelés: 175 W ban terhelési fokozat 7 nál 13:39, 100% kellérektől 174.0 W, MET: 8.5 fordulatszám: 69, max. HF: 131 ban terhelési fokozat 7 nál 13:39, 83% kellérektől 157 max. St ban csat. V2: 0.27 mV terhelési fokozat 2, min. St ban csat. III: -0.11 mV ban nyugalmi mérés A kérdésem az lenne hogy ezekkel az eredményekkel végezhetek-e nehéz fizikai munkát? Válaszát előre is köszönöm. Üdv: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szívinfarktus utáni terhelhetőség témában

Kedves Kérdező, infarktus után 3 hónapig nehéz fizikai munka semmiképpen sem javasolt, a 3. hónapos vizsgálatok után tud véleményt mondani a szakorvos, hogy mit, és mennyi szabad dolgozni. Esetleg rehabilitációs ellátás igénybevétele javasolt, erről kérdezze kezelő orvosát. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. március 05., 19:15; Megválaszolva: 2014. március 09., 01:00
Kérdések és válaszok: Szívinfarktus
Infarktusom volt?
Szívinfarktustól való félelem
gyógyszer szedése
Ejekciós frakció javulása