• Kardiológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Én egy 57 éves 20 éve parox.supraventr.tachicard.-val kezelt nő vagyok, aki többször esett már át vénás cardioverzion.Nagyon nagy nehézségek árán sikerült beállítani a gyógyszereimet mely után panaszmentes lettem(2x1 300mg Rythmonorm és este 2, 5mg Concor) A családomban halmozottan fordul elő az infarktus. Nekem két hete volt szívinfarktusom, melyet szívkatéterezés követet.(ballomos tágítás és stent beültetés)Azóta clopidogrelt, rasorvastatint, aspirin protectet, és concort kell szednem.Én aggódom, mert az egyik orvos azt mondta, hogy a rithmonormot is tovább kell majd szednem a másik orvos szerint infarktus után "nem szeretik adni" és"nem szívesen adják"tovább.(hogy miért, azt nem fejtette ki) Most mit tegyek? A ritmuszavarom veleszületett rendellenesség, félek ha újra előjön, az infarktuson átesett szívem vajon hogyan fogja viselni azt a hatalmas pulzusszámot? Köszönöm válaszát! Tisztelettel. Tné

        Dr. Molnár Dóra válasza a infarktus és tachycardia kezelés témában

        Kedves Kérdező! Az igazolt koszorúér betegség egy új helyzet, az infarktus utáni állapot másfajta gyógyszeres kezelést tesz szükségessé, mint korábban. Javasolt rehabilitációs programban való részvétel, amelynek segítségével könnyebben alkalmazkodhat ehhez az új helyzethez. Kezelő orvosa elmondja a lehetőségeket, illetve kérdezze erről bátran! A gyógyszerválasztást elsősorban a beteg érdekében alkalmazott szakmai szabályok motiválják. Szerencsére van más terápia is, amely alkalmazható ritmuszavar esetén, nem csak az Ön korábbi gyógyszere. Esetleg speciális szívkatéterezés is szóba jöhet, a ritmuszavar tartós megszüntetésére, kérdezze erről is a kardiológusát! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2013. november 07., 14:54; Megválaszolva: 2013. november 09., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás, szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel. A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...
        Volt két szivkateterezés két koszorú érben a harmadik koszorúeret lezárták szövetelhalás miatt.Volt egy szívinfarktus amit lábon hordtam ki. Alkalom szerűen nyomó érzést érzek a szívemnél, olyan mind ha megfognak belűről és nyomnák...
        Kedves Doktornő! 1 hete voltam a háziorvosomnál mert fájt a torkom és köhögtem. Azt mondta piros a torkom de nem ír gyógyszert. A hetet végigköhögtem sűrű zöldes váladék szakad fel.Tegnap este munkából hazaérve kezdtem el érezni hogy a...
        Kedves Dr.Nő.Kérdésem. Milyen vizsgálatok szükségesek a szívinfarktus megállapításához. Mennyi a normál értéke a Proponin fehérje enzimnek, és mennyi az az érték ameddig az elfogadott.lehetséges-e hogy az EKG- vizsgálat infarktus jeleit...
        2014.08.21-én első és hátsófali infarktusom volt.3db sztent került beültetésre.Erős dohányos voltam és most sem tudom meg állni hogy ne gyújtsak rá.Vettem egy e-cigarettát és ezt szeretném használni, E-liquid folyadékos.Kérdezném hogy...
        Tisztelt dr úr, dr nő! Kérdésem szedhető e együtt a Trombex 75 mg-os tabletta a z Esomeprasol sandoz 40 mg.os gyomornedv ellenálló tablettával? Ui. a háziorvosom azt mondja nem, mert az esomeprasol sandoz gátolja a Trombex felszívodását. A...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.