Mellkasi nyomás

Kedves Doktor úr/nő! Az elmúlt években (kb. 4 év) eléggé kicsapongó életet éltem. Napi rendszerességgel fogyasztottam marihuanat és 1-2 hetente egyszer nagy mennyiségű alkoholt is, és kb napi egy doboz cigarettát. 3 hónapja életmódot váltottam: a marihuanat és a koffeintartalmú italokat letettem, a dohányzást napi 5-6 szálra csökkentettem, alkoholt is csak alkalmanként iszok. Azért váltottam mert mellkasi fájdalmat éreztem, legtöbbször a marihuana hatása alatt, és időnként magasabb volt a vérnyomásom (150-160/70-80) . A mallkasi nyomásérzés a bal oldalon a mellbimbó és a kulccsont között éreztem és enyhén kisugárzott a bal karomba is. Az elmúlt három hónapban csak ritkán érzem ezt a fájdalmat, főleg ülve, vagy görnyedt testhelyzetben, és azt vettem észre, hogy lélegzetvételre erősödik. Viszont megjelent egy újabb nyomásérzés is a mellkasomban ugy szívtájékon, amit csak néhányszor éreztem fizikai aktivitás és másnaposság közben (100 fölötti pulzusnál) . A háziorvosom szívultrahangot, hasi ultrahangot és 24 órás vérnyomásmérést csináltatott a magasabb vérnyomás miatt, és voltam tüdőszűrőn is. A 24 órás mérés normál értékeket mutatott, a tüdőszűrés negatív lett, a hasi ultrahangon nem találtak semmit (két vesekövön kívül ami sztem nem okoz mellkasi nyomást) , a szívultrahangon a bal kamra falát egy kicsit vastagnak találták de a vizsgálatot végző doktornő szerint még a normál értéken belül van. A kérdésem az lenne, hogy a rossz testtartás(sokat görnyedek a számítógép előtt) okozhat-e mellkasi nyomásérzést? Milyen orvoshoz forduljak ezzel és milyen vizsgálatokra lesz szükség? Csináltassak-e EKG vagy terheléses EKG vizsgálatot? Az úszás mennyiben javítja a testtartásomat? A válaszokat előre is köszönöm.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza Mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Mindaz, amit felsorolt, okozhat mellkasi nyomásérzést (is) . A görnyedt testtartás szintén. Rheumatológiára kérjen beutalót, ahol meg tudják vizsgálni a gerincet, fizioterápiás kezelést, gyógytornát tudnak előírni. Az úszás mindenképpen hasznos az egész izomrendszer számára, a testtartást is javítja.

Mivel egyszer már kimutatták kardiológián a vastagabb bal kamrai izomzatot, minimum évente kardiológiai kontrollra is szüksége van.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2011. szeptember 23., 02:26; Megválaszolva: 2011. szeptember 25., 20:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívbetegség
Lelet érvényessége
Kedves Doktornő! Állandó bizonytalan mellkasi fájdalmak miatt, eltöltöttem 1 napot a Margit kórházban. Ott a vérkép, ekg, és szív ultrahang...
Mellkasi fajdalom
Tisztelt Dr./ Dr.-no! Korulbelul 6-7 eve vannak mellkasi gorcseim. Meg nem voltam orvosnal vele, mert mikor legtobbszor emlitettem, mindenki azt mondta...
Orbáncfű készítmények
Tisztelt Doktornő! Normál testsúlyú, káros szenvedélyektől mentes, 45 éves férfi vagyok. Az általam szedett gyógyszerek: 1x1 Covercard Plus...
Szívburokfolyadék e s masik...
Tisztelt Dr Nő! Non h lymfomaval kezelnek kb 10 eve valamint 4 éve panaszt okozó pitvarfibrillációval (2xcardioverzió sike) rtelen) 3 hónapja Digoxnit...