• Pacemaker beültetéssel mennyire és milyen fizikai munka végezhető pl. kertásás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Máj.4-én ültettek be pacemakert mivel az ápr.29.én végzett bal térdprotézi műtét után leállt a légzésem és a szívmüködésem is.Szerencsémre segítettek visszakerülni az életbe, de hozzászoktam a mozgáshoz, ami már hiányzik. Szeretném tudni milyen fizikai munkát végezhetetk, mennyire hajolgathatok, milyen mozgást végezhetek.Van kertem, amit szeretek ősszel felásni, szeretek fátvágni, és behordani. Ilyesmit csinálhatok? Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel

        Dr. Bene Orsolya válasza a pacemaker témában

        Kedves kérdező! Ha nincs egyéb szívbetegség, ami miatt korlátozni kellene a fizikai aktivitást, akkor végezhet nehezebb munkát is. A favágás, és úgy általában a karok túlzott fel-le mozgatásával járó munka azonban kerülendő az elektróda miatt (ritkán, de előfordulhat az elektróda sérülése, törése).


        Kérdés: 2011. szeptember 19., 18:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.