Pacemaker elektróda törés

Tisztelt Doktornő! 14 éve van pacemakerem, egész idáig teljesen probléma mentesen. 4 éve volt telepcsere, pár nappal ezelőttig minden rendben volt. Sajnos teljesen véletlenül sikerült megemelnem nagyon rossz felkari/felsőtesti erőkifejtéssel egy nehézkes súlyt, miután éreztem is hogy nincs minden rendben a pm oldalán. Azóta ha bizonyos pozícióba mozdítom a karom, vagy "átnyúlok" azzal a karral (mellkas előtt) a másik oldalra, azonnal jelentkezik az összevissza ritmus, mintha nem érzékelne az elektróda abban a pozícióban. Amint megszüntetem azt a pozíciót, visszaáll a rend és rendesen megy. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető hogy megsérült, vagy megtört az elektróda? Ezt lehetséges non-invazív módon megállapítani? Köszönettel P. Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza pacemaker témában

Kedves Kérdező!

Igen, elképzelhető, hogy ritka esetben sérül az elektróda.

A pacemakeres ellenőrzésnél az elektromos bemérés kapcsán tisztázható, hogy van-e probléma, mindenképpen menjen vissza a beültetést végző központba.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. december 08., 22:19; Megválaszolva: 2018. december 14., 07:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...