• Életveszélyes ritmuszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy jelenleg is éjszaka fél 2kor ritmuszavarra riadtam fel. Elalvás közben váratlanul hirtelen iszonyatosan elkezdett zakatolni a szivem, majd az egész testem remegni kezdett, a vérnyomásom 150/100-ra felszökött. Másfél évvel ezelőtt pánikbetegséget diagnosztizáltak, és fél éven keresztül rendszeresen vizsgálva volt minden létező módszerrel a szívem. Minden negatív volt. Kb. 1 hónapja 24órás holteren is pont nem jött a tünet. Néhány napja szintén 2 napig nem bírtam aludni mert úgy zakatolt a szívem, hívtam a mentőt is és jó az ekg-m a vérnyomásom akkor is magas volt. Rendszeresen mértem a pánikbetegség óta és sose volt magas vérnyomásom, csak ilyenkor amikor hirtelen jön ez a roham szerűség és kihagy a szivem meg nagyon szaporán ver váltakozva másodpercekig, és van hogy ez ismétlődik órákig. Halálfélelem társul hozzá, és aludni se tudok tőle. Kérem adjon tanácsot mit tegyek!? Vizsgálatokon sosincsen tünet, se mikor orvos van a közelben. Halálra rémisztenek ezek a ritmus zavarok. Váratlanul akármilyen élethelyzetben de legfőképp éjjel törnek rám. Kitapintottam a pulzusomat jelenlegi esetnél is és tisztán éreztem , hogy a normális pulzusból (kb 65) hirtelen (kb 120) lett, majd egy nagyobb kihagyás és ismét szapora aztán lecsökkent 80-85re. Köszönöm türelmét és válaszát! Szép Napot!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves Olvasónk! A ritmuszavarokkal tényleg sokszor az a baj, mint önnél is, hogy nehéz elcsípni, mert nyugalmi EKG-n, Holteren nem mutatkoznak, így pedig a beazonosításuk sem lehetséges. Azt tanácsolom, hogy keressen fel olyan kardiológiai intézetet (tudomásom szerint Debrecenben biztosan van ilyen), ahol van lehetőség transztelefonos EKG készítésére, így a beteg otthonából, rosszullét esetén tud küldeni EKG-t. Egyebekben a pánikbetegségét kezelni kellene, emiatt keressen fel pszichiátert.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 10., 01:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés