• Ez mit jelent és komoly?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nö/Dr.Úr!Egy hete mentő vitt be a korházba magas vérnyomással(140/100)és a pulzusom 98 volt.szédültem fájt a bal karom és a mellkasom.Hevesen vert a szivem.pénteken kaptam egy 24 orás ekg-t amit szombaton kellett visszavinnem.A következök vannak benne:SInus ritmus.Min.fr.60,atl.fr.89,max.fr.160/min.Asystolia,AV vezetési zavar,kóros bradycarda,ST mozgas nem volt.Össz. igazolt 2 izolált VES,1 SVES regisztrálódott.Az utolso két érték mi?és jo-e?köszönettel:Erzsebet

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG, ritmuszavar témában

        Kedves Erzsébet! A Holteren nincs különösebb eltérés, a legalacsonyabb pulzusszám 60, a legmagasabb 160/perc volt (ez kicsit magas, de ha nem nyugalomban, hanem pl. testmozgást, lépcsőzést követően mérték, már normális). Nem volt túl alacsony vagy túl magas pulzus, nem volt ingervezetési zavar, jelentősebb ritmuszavar. A VES, SVES extra ütéseket, extraszisztolékat jelent, ezek előfordulása miatt sem kell aggódni, egészséges szívnél is gyakran jelentkeznek, ez az 1-2 extra teljesen normális.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 28., 15:43; Megválaszolva: 2011. július 01., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: