• EKG

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr., Érdeklődnék, hogy a következő ekg jó e? Illetve mit takar az III-ban STD. EKG: sr, kp tg-állás,. PQ:120 ms, QRS:80 ms, III-ban STD, neg T. Előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Az STD az ekg egyik szakaszának, az ST-szakasznak az alapvonal alá süllyedését jelenti (ST-depresszió), ezt okozhatja keringési zavar, ionzavar, ingervezetési probléma, gyógyszermellékhatás, jelentősége függ a süllyedés mértékétől is, de ha csak egyetlen elvezetésben látható, kevésbé valószínűek a fenti eltérések. Az EKG többi része rendben (jó az ingerképzés, jók a vezetési idők), III-ban normálisan is látható negatív T, de jó lenne látni magát az EKG-t.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 11., 10:37; Megválaszolva: 2011. június 15., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés