• WPW szindrómával most már foglalkoznom kell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Körülbelül 8 éve WPW szindrómát diagnosztizáltak nálam. Úgy tájékoztattak, hogy ezzel különösebben nem kell foglalkozni de kerüljem a stresszhelyzeteket és igyekezzek egészségesen élni, mert vagy életem végéig gyógyszert szedek, vagy nem kell tudomást venni róla. Én nem is tulajdonítottam különösebb jelentőséget ennek a dolognak azonban mostanában egyre többször mellkasi /szívkörnyéki tompa fájdalmaim vannak. A munkám és az életvitelem rengeteg stresszel jár ezért az időszakos szapora szívveréssel nem foglalkoztam/ foglalkozok. Szeretném a segítségét kérni, hogy ezzel a tünettel (folyamatosan esetleg pár órás tompa fájdalom) mostmár kell-e foglalkozni és ha igen akkor körülbelül mire számíthatok megoldásként és hova fordulhatok a problémámmal? Nagyon nem szeretnék beteg lenni és hiszek abban hogy a hozzáállás nagyon sokat befolyásol mindennemű betegségben azonban ha ezt mostmár nevezhetjük orvosi problémának egy WPW szindróma esetén, akkor szeretnék tanácsot kérni. Nagyon köszönöm előre is a figyelmét, segítségét. Üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom, WPW szindróma témában

        Kedves kérdező! A WPW szindróma alapvetően egy elektromos hiba a szívben, ritmuszavarok kialakulásához vezethet, mellkasi fájdalomért nemigen tehető felelőssé. Mellkasi fájdalom hátterében állhat koszorúér-betegség (ebben az életkorban nem túl jellemző), billentyű-betegség, szívizom-betegség, magas vérnyomás, de akár mozgásszervi ok (gerincbetegség, rossz testtartás), stressz is. Ezeket vizsgálat nélkül nehéz elkülöníteni, ezért javasolt kardiológiai kontroll (szívultrahang, terhelés, esetleg Holter), bár valószínűleg nem fog komoly eltérés igazolódni, de enélkül csak találgatni lehet.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 03., 11:50; Megválaszolva: 2011. május 04., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés