EKG eredmény

Tisztelt Cím! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi EKG eredményem adatai mit is jelentenek? (egy labor vizsgálat után csinálták az EKG-t kb 1-2 óra elteltével (ami alatt ültem) amit csak azért írok, hogy nem erőltettem meg magam azaz nyugalmi állapotban voltam) HR: 85 Pd: 108 ms PQ: 134 ms QRS: 96 ms QT: 346 ms QTc: 412 ms P ax: 65 QRS ax: 75 normál (meredek) T ax: 19 QRS-T ax (3D): 78 Az EKG vizsgálatra azért mentem el mert tízen éves korom óta magas a pulzusom de a vérnyomásom meg normális olykor alacsony is volt (118-120 nyugalmi állapotban, ha meg sportolok jóval magasabb) . Minden orvos aki megvizsgált csak annyit mondott, hogy magas a pulzusom de nem tudják elképzelni miért, majd mondták várjak még egy pár évet és elmúlik. Most 22éves vagyok és nyugodt állapotomban is eléri a 118-at tehát nem változott. Segítséget és választ előre Köszönöm! Üdvözlettel: Diána

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza EKG témában

Kedves Diána!

Az EKG-n a HR jelenti a pulzusszámot, ez itt jelen esetben 85/perc. A többi érték az EKG hullámainak szélességét, a vezetési időket, a hullámok tengelyét jelöli, ezek normál tartományban vannak.

A pulzusszámot emelheti a stressz, testmozgás, túlsúly, illetve különféle betegségek is: fertőzés, láz, hormonális eltérések (pajzsmirigy-túlműködés) , vérszegénység, folyadékhiány, szív- és tüdőbetegség, de pl. terhesség is. Fiatal nőknél leginkább a pajzsmirigy és a vérszegénység a kizárandó ok, de sokszor nem is lehet különösebb szervi bajt találni. Ha a vizsgálatok negatívak, rendszeres sporttal, az edzettség javításával is megpróbálható a pulzusszám csökkentése.

Kérdés: 2011. január 25., 12:29; Megválaszolva: 2011. január 26., 14:21
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...
Felépülés súlyos cukorbetegségből
Üdvözlöm! 50-es culorral került lányom kórházba, intenzív osztály, belgyógyászat, most krónikus bel, nagyjából átvészelte, hasnyálmirígy...
Kardiológia lelet
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Mai napon voltam orvosnál, és a leletem eredményeit nem értem hogy melyik rövidítés mit jelentene, illetve az értékek...