• Szívszúrás egy éve és nehéz légzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, A hugom 23 éves, szívszúrásra panaszkodik. Körülbelül egy éve, hogy érzi a szúrást. Az utóbbi időben pedig már időnként a szúrás mellett nehezen kap levegőt. Volt orvosnál, az Ekg-ja jó volt azt mondták. Kálcium injekciót rendeltek vénába 10 napra és utána kell újból visszamennie. Most a hetedik injekciót már megkapta. De olyan russzul érezte magát, hogy orvoshoz kellett vinni. Nem kapott levegőt, lila volt a színe közben. A pulzusa általában 100, van amikor 120 is van. Most meg lejött 60-ra. Az orvos szivzörejt állapított meg és ezért rendelte a kálciumot. A vérvétel alapján az eredmények nem mutattak, hogy kálcium hiány lenne, a doktor úr azt mondta, hogy ez nem irányadó, mert nem szivódik föl a kálcium a szervezetben, hiába van az, hogy nincs kálcium hiány. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a baja a húgomnak? Mitől lehet ez a szúrás érzés? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! A leírtak alapján nehéz véleményt mondani, nem teljesen világos az iv. kalcium adásának indikációja sem. A szúró mellkasi fájdalom nem annyira típusos szívbetegségre, lehet pl. mozgásszervi vagy pszichés ok is a háttérben. A nehézlégzés, a "lilaság" és a szívzörej miatt azonban érdemes lenne részletesebb kardiológiai vizsgálatot nézni, nincs-e esetleg billentyűhiba, fejlődési rendellenesség a háttérben (még ha a nyugalmi EKG-n nem is írtak le semmit), legalább egy szívultrahangot jó lenne látni. Javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 09., 13:34; Megválaszolva: 2011. január 10., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés