• Szívfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot! Én egy 19 éves nő vagyok. Egy éve derült ki, hogy nem zár jól az egyik szívbillentyűm. Írtak fel Betaloc nevű gyógyszert. De körülbelül 2 hete eléggé fáj a szívem. Mostanába elég sokat idegeskedek a továbbtanulás miatt. Már kaptam időpontot Január 19-ére szívultrahangra. Lehet valami komolyabb baj is? Nagyon félek, egésznap ezen jár az eszem, de ha nem foglalkozok ezzel és nyugodt vagyok akkor nem fáj, vagy csak lehet azért mert nem foglalkozom vele? Köszönöm a Választ! Üdvözlettel: Hajni

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Hajni! Nyugodjon meg, valószínűleg nincs komoly baj. Nem derül ki a kérdéséből, melyik billentyűvel van baj. Gyakori eltérés az ún. mitralis prolapsus, ami szintén a billentyű nem megfelelő záródásával járhat. Ez egy többnyire ártalmatlan eltérés, de kellemetlen tünetekkel társulhat, sokan mellkasi fájdalmakról számolnak be. A stressz fokozhatja a panaszokat, az egyik megoldás valóban az, ha megpróbál relaxálni, és kevésbé figyelni a tünetekre. A 19-i ultrahang biztosabbat mond majd, de nagy valószínűséggel csak ez áll a háttérben.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 08., 19:26; Megválaszolva: 2011. január 10., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés