• Szív?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jónapot! Nekem 1 nagyon fontos kérdésem lenne. 20 éves vagyok veleszületett szívritmuszavarom van folyamatosan járok évente kontrolra 2010 nyarán előjött nálam 1 olyan hogy fáradtvagyok nemtudom a tüdőm rendesen levegővel teleszívni a fejem tompa volt nyelési nehézségem is de nemnagyon foglalkoztam vele majd egy idő elteltével olyan rosszul lettem hogy éjszaka kétszer mentünk ki az ügyeletre de nem álapítottak meg semmit majd egy edzés alkalmával a mentő vitt be a korházba olyan tunettel h mintha elment volna az erő a testemből meg remegtem nehezen kaptam levegőt de jelzem még adzés elején semmiféle testmozgást nem végeztem!a korházban megnézték h nem e volt infarktusom vettek vért de nemtaláltak semmit. ekkor elkeztem kivizsgálásra járni EKG,szívultrahang,véroxigén vizsgálat.asztma,allergia,melkhasröngen, Melkhas CT de szintén nem találtak semmit csak 1 enyhe tüdőtágulatot de azt magyarázták azzal h lehet azért mert sportoltam.már abbahagytam a sportot kb 4 hónapja de néha ezek a tünetek: kimegy a testemből az erő ,a fejem tompa ,úgy érzem nem kapok elég levegőt, fáradtság ,remeg a testem olyan mintha fáznék ,előjönnek és nem tudom h mitől de nagyon zavaró ugyanis bárhol bármikor rámjön és akkor eléggé roszzul érzem magam.Kérem segítségét h merre tudnák elindulni h mi okozhatja ezeket milyen vizsgálatokra menjek el még vagy vmi mert teljesen tanácstalan vagyok. Köszönettel Tamás.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Úgy látom, elég részletes kivizsgáláson van túl, nehéz ehhez bármit is hozzátenni. Nem derül ki, mi ez a veleszületett ritmuszavar (WPW?), nem lehet-e, hogy ezzel vannak összefüggésben a tünetek (készült-e EKG közvetlenül a rosszullét alatt, esetleg Holter). Amire még gondolni tudok, hogy nem lehet-e valamilyen pszichés kiváltó ok a háttérben, mivel ezek a tünetek megfelelhetnek akár pánikbetegségnek is - ha nem igazolódik semmilyen szervi probléma, lehet, hogy ilyen irányban is kellene vizsgálódni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 06., 16:50; Megválaszolva: 2011. január 09., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés