• Szívszúrás - Mi okozza?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nem voltam semmilyen kivizsgáláson, mert sajnos nagyon sok időt kell bent tölteni és, ha nem adnak nekem elfogadható választ felesleges elvesztegetett időnek tartom ezért fordultam Önhöz. A szívem többször erősen szúr akár nyugalmi állapotban akár gyaloglás közben. A bal oldalamon sokszor nem tudok feküdni sem mert érzem ahogy szúr és lüktet a szívem. Ha odanyúlok a bal oldalamhoz a bordák között, mintha érezném a szívemet, de lehet ezt már csak magamba beszélem. Most ahogy ülök a gép előtt nagyjából 2 órája most is szúr a szívem de nem folyamatosan csak néha-néha. Van amikor akkor fáj amikor levegőt veszek. Nem tudom így tud-e valamit javasolni, hogy hova érdemes elmennem ahol tudnak nekem mondani valamit vagy akár Ön is elmondhatná, hogy így eredmények nélkül mi lehet a gond.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Nehéz vizsgálat nélkül bármit is mondani. A mellkasi fájdalomnak sok oka lehet, az életkora és a panasz jellege alapján inkább mozgásszervi ok jön szóba (pl. rossz testtartás, ülőmunka miatt - a számítógép előtti több órás ülés sem biztos, hogy jót tesz), de mindig ki kell zárni a veszélyes okokat, szívbetegséget is. Keresse fel háziorvosát, aki vizsgálatot követően (EKG, rizikófaktorok felmérése) szükség esetén továbbküldi szakorvosi vizsgálatra. Egyébként lehet, hogy életmódváltás, rendszeres testmozgás megszüntetné a panaszokat.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 05., 23:57; Megválaszolva: 2011. január 07., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés