Szúró fájdalom a szív környékén - Mit tegyek?

21 éves egyetemista vagyok, és az utóbbi időben egyre gyakrabban érzek szúró, néha már fájó érzést a mellkasom bal oldalában, a szívem környékén. Általában hamar elmúlik, de egyik reggel felkeléskor percekig nem akart szűnni az érzés. Eddig semmi komolyabb egészségügyi problémám nem volt, gyerekkoromban vesekő problémáim voltak, de azóta ezzel nem voltak gondjaim. Vérnyomásom heti rendszerességgel mérem, és általában normális értékű, néha picit magas, de legfeljebb 140-150 a felső határ. A pulzusom viszont általában magas, 90 alatti értéket ritkán mérek. A vércukor szintem egy hete mérték és 5, 3 mmol/l értékű volt. Érdeklődnék, hogy mi a teendő, ne aggódjak miatta, vagy keressek fel egy szakorvost?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellkasi fájdalom témában

A mellkasi fájdalom hátterében számos ok állhat: gerincprobléma, refluxbetegség (amikor a savas gyomortartalom visszafolyik a nyelőcsőbe) , de okozhatja vérnyomáskiugrás, szívbetegség, tüdőbetegség, bordaközi izmok fájdalma is. A szúró jellegű fájdalom és az életkora inkább talán a mozgásszervi ok irányába tereli a gyanút, de mindig ki kell zárni a potenciálisan veszélyes lehetőségeket is, nevezetesen a szervi szívbetegséget - így javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése (a magasabb vérnyomás-értékek és a pulzus miatt is érdemes) , ha itt nem találnak eltérést, reumatológiai vizsgálat jön szóba.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. január 05., 13:35; Megválaszolva: 2011. január 07., 20:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma