• Zsibbad a szája, szédül - Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Férjem nevében írok Önnek. Néhány napja az a problémája, hogy hirtelen leveri a víz, szédül és a bal oldalon zsibbad a szája. Ez kb. napi kétszer fordul vele elő. Vajon mi lehet ennek az oka? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szájzsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Bár csak röviden fogalmazta meg kérdését, mégis úgy érzem sorai alapján, a férje kivizsgálását nem szabad elodázni, mert a leírt tünetek akár komoly probléma (elő)jelei is lehetnek... Vérnyomáskiugrások, anginás jellegű (szívtáji) rosszullétek, vagy átmeneti agyi keringészavarok is állhatnak a panaszok mögött, de minimum ezek kizárandók. Javaslom, keresse fel háziorvosát, aki vérnyomás- és EKG-vizsgálattal, továbbá belgyógyászati- és neurológiai szakvizsgálatra beutalással teheti meg az első lépéseket a megoldás felé.

        Jó egészséget kívánva: Dr. Dinya Zoltán

         


        Kérdés: 2008-06-14 12:45:55; Megválaszolva: 2008. június 14., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt DOktornő/Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy 61 éves szüleimnek, valamint 96 éves nagyapámnak milyen kiegészítő készítményt (vény nélküli hatóanyagot) lenne érdemes szedni szív- és érrendszeri problémák (kifejezetten...
        Tisztelt Doktornő ! Kb. 2-3 hete kezdődtek panaszaim. Extrém fáradékonyság, alacsony pulzus (50-55) , gyengeség, dekoncentráltság, köhögési inger, kisebb fizikai terhelésre fokozódó légszomj. Vérnyomásom általában 100/70 körüli. Lázam...