• EKG értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        34 éves vagyok. Magas vérnyomás (160/90) miatt küldtek kardiológiai vizsgálatra. Nem igazán értem a következő eredményeket. Tudna nekem segíteni ezek tisztázásában? Nagyon köszönöm.

        St: ritmusos szívhangok fr: 100/min, puha sejtes alaplégzés, has: puha betap. máj, lép nem tap.

        EKG: sinus ritmus, kp tengelyállás, incomplett jobb Tawara szárblock, P pulm II-III, aVF-ben, isoel ST-k, pos T-k, átmenet V 4-ben.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Az leső részben olvasható státuszban nincs különösebb eltérés a kissé szaporább pulzuson kívül. Az EKG-n van egy kis vezetési zavar (inkomplett jobb szárblokk), ez gyakran különösebb szervi eltérés nélkül is látható, illetve leírásra került az ún. P pulmonale, amit gyakran tüdőbetegség esetén lehet látni (krónikus hörghurut, asztma), de társulhat szívhibához is, emiatt lehet, hogy érdemes lenne szívultrahangot csináltatni.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-04 13:42:58; Megválaszolva: 2010. június 04., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés