• Dr Bene Doktornőnek köszönöm, EKG kimutatta volna ha infarktusom lett volna?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Bene Doktornő!Köszönöm a válaszát. Akkora fulladást és mellkas szorítást soha nem éreztem mint abban a 2 napban, amikor összehánytam magam a taxiban,szívorvoshoz menet. Csak sima EKG-t csináltak, és fektettek 2 hetet, A SÍMA EKG KIMUTATTA VOLNA, HA EGY ENYHÉBB LEFOLYÁSÚ INFARKTUSOM LETT VOLNA? Vagy csak a terheléses EKG mutatja ki? De ez utóbbit nem csináltak és semmi más kivizsgálást, csak tüdő röntgent. Adtak infúziót, benne hányinger elleni gyógyszert és káliumot mert natrium és kálium hiányom volt, de nem lett rendes értékű ez 2 hét után sem ezért azt mondták sózzak=amitől én félek, mert az a tapasztalatom, hogy az vissza tartja a vizeletet. Mit tanácsol hogy nem javulok, csináltassak magánklinikán egy új terheléses EKG-t? Mert a mentő a Dél-Pesti Kórházba vinne,és ott egyszer egy (mentős Dr-nő így mondta, nem tudom mi az, de 10 percen belül szállítottak be) instabil angina diagnózissal 5 órát kellett várjak a kivizsgálásokra, mire osztályra kerültem a vénámba adtak valami koszorú értágítót, olyat, amit egy kicsike gép mért, és abból jött, és 3 óra múlva könnyebedtem meg és aztán még 3 órát kaptam. Lehet ezt az orvost kellett volna felkeressem, aki akkor ügyeletes volt? Ennek 3 éve és az azt a kezelést követő fél évben nagyon jól voltam, igaz már akkor szedtem az adataimban szereplő gyógyszereket! Most én 2 heti kórház után sem vagyok jól, csak ha mindig fekszem, minimális terhelésre jelentkezik a mellkas szorítás, ami nitroglicerin 1 puffra szünik, de ha nem pihenek tovább, akkor kezdi újból. Előre köszönöm a válaszát. Szabóné Babi

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Babi! Nem teljesen világos számomra, miért volt szükség a 2 hét bentfekvésre, mi lett végül a diagnózis. A 12 elvezetéses EKG többnyire felveti a koszorúér-betegség, infarktus gyanúját, de nem 100%-ban, emiatt kiegészítő laborvizsgálatokra van szükség, ezek feltehetően megtörténtek (ha már ionokat néztek), és így zárták ki az infarktust. Mindenesetre én továbbra is azt mondanám, hogy részletesebb kivizsgálásra van szükség (szívultrahang, valamilyen terheléses vizsgálat), ezek függvényében pedig akár koszorúér-festés is szóba jön. Valószínűleg érdemes lenne visszamenni oda, ahol korábban is vizsgálták, ill. a SOTE, GOKI szakrendelései jönnek szóba.


        Dr. Péteri László
        urológus

        Dr. Péteri László
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-01 16:50:06; Megválaszolva: 2010. június 01., 16:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés