• Kóros EKG?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Nemrégen csináltak nekem EKG-t, és az orvos azt mondta, ilyen EKG-t ő még csak a tankönyvekben látott, de nem fejtette ki, hogy ez alatt mit ért, és én nagyon megijedtem. Szeretném megkérdezni, van-e valami kóros benne.A leletemre a következőt írták:

        "SR, Fr:75/min, ectopiás pitvari aktivitás. Meredek, illetve norm tengelyállás, meredek tengelyállás esetén pozitionalis negatív T hullám III-ban. Izoelektromos ST-k, poz. T-k."

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Veronka

        WEBBeteg szakértő válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! A leírás nem teljesen egyértelmű, de ha jól értelmezem, az ingerképzés normális, csak látható néhány pitvari extraszisztole, ún. korai ütés (ez egészséges szíven is előfordul, esetleg kihagyásként, bedobbanásként észlelheti), a meredek tengelyállást valószínűleg alkati okok magyarázzák. Összességében a leírás alapján nincs komoly eltérés, ne izguljon az EKG miatt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-04-30 15:31:03; Megválaszolva: 2010. április 30., 15:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: