• szív nyílaláskor nyelvzsibbadás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dokor úr/nő!

        Nemrég kérdéssel fordultam önhöz, amire már választ is kaptam.Köszönöm! Fejzúgásom volt és nyelvzsibbadásom, és heves szívverésem.. Már el kezdtem a különböző kivizsgálásokat.Voltam szemészeten, Kaptam egy nagyon erős -4-es szemüveget. A fülészeten semmi rendelleneset nem találtak.Ideggyógyászatra kell legközelebb mennem, de arra csak a19. ére kaptam időpontot.Ez még nagyon messze van, mert azóta sem érzem magam jobban.És azt szeretném kérdezni, hogy bár a fejzúgásom picit talán enyhült, de a nyelvzsibbadásom egyre gyakoribb lett, és ezzel eggyütt mikor elkezdem érezni hogy zsibbad a nyelvem jobb oldala erős nyilalást érzek a szivembe ami nagyon megijeszt.Ilyenkor nyugtatót veszek be mert az orvosom szerint ez idegességtöl van mert ilyenkor a szív erek összeszűkülnek és ez okoz nyelv zsibbadást.Ön szerint is? Ha elmúlík ez a szív nyílalás akkor elmúlik a nyelvzsibbadás is.Ha ez idegesség miatt van, akkor a nyugtatótól miért nem javul valamennyit?

        Kérem szives válaszát.

        Köszönettel: Képesné Tóth Krisztina.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! Nyelvzsibbadás ritka esetben valóban társulhat koszorúér-keringési problémához, bár a nyilalló mellkasi fájdalom nem teljesen jellegzetes anginás panasz. Mindenesetre a részletes kivizsgálás során az életkor, rizikófaktorok függvényében kardiológiai vizsgálat is szóba jön, bár elképzelhető, hogy pszichés tényezők is közrejátszanak a panaszok kialakulásában.


        Földi Gyula
        gyógytornász-fizikoterapeuta Itt kérdezhet

         Földi Gyula
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 12:19:43; Megválaszolva: 2010. március 11., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: