• Szabad. e szaunázni, pészméker beültetés esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr-Úrhölgy!

        3 hónappal ezelőtt kaptam pészmékert, és korábban sokszor jártam uszodába,

        és szaunába.

        Ismét elkezdtem úszni, mert hiányzik a mozgás és közben a nedves szaunába bent töltöttem 3x10 percet. Itt a hőmérséklet 50-60 fok.

        Kérdezni szeretném hogy szabad.-e bent lennem ennyi időt, esetleg szabad -e használnom a szaunát. Javasolják-e?

        Mi a véleményük róla!

        Köszönettel: Ágnecz Ferenc

        WEBBeteg szakértő válasza a pacemaker témában

        Kedves kérdező! Önmagában a pacemaker nem ellenjavallja a szaunázást, érdemes azonban kezelőorvosával is egyeztetni, hiszen szívbetegség esetén (nem megfelelően beállított hypertonia, ritmuszavarok, koszorúér-betegség) a szaunázás panaszokat válthat ki.


        Kérdés: 2010-03-04 17:22:51; Megválaszolva: 2010. március 04., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: