• szívgörcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Bene Orsolya

        Kérdésem az lenne van-e olyan ( szívgörcs) mert én olyasmit éreztem.

        A háziorvos közölte olyan nincs.

        Válaszát köszönöm: Fülöpné Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Zsuzsa! Nem írja, mit ért, mit érzett "szívgörcs" alatt, de ez valóban nem a legszerencsésebb kifejezés. A görcsös jellegű mellkasi fájdalom nem túl típusos szív eredetre (inkább mozgásszervi ok, pl. a bordaközi izmok fájdalma, görcse merül fel), elképzelhető, hogy így gondolta a háziorvos. Azonban feszítő/markoló/szorító/nyomó, anginás jellegű fájdalmat okozhat koszorúér-szűkület mellett a koszorúerek görcse, spasmusa (ilyenkor gyakran nem is mutatható ki meszes szűkület), ami főleg nők esetében nem is olyan ritka jelenség. A kivizsgálás menete, szükségessége tehát nagyban függ attól, milyen jellegű a fájdalom, mi provokálja, mennyi ideig tart, súlyosbítja-e valami (pl. mély belégzés), van-e társuló tünet, mire szűnik.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-01 13:55:18; Megválaszolva: 2010. február 01., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés