• Szíritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        A prolémám a következő:

        31éves 1gyerekes(1éves) családanya vagyok. Kb. 1, 5 hónapja érzek ritmuszavart ami azt jelenti, hogy semmi ritmusa nincs a szívütéseknek. Van, hogy egy-egy ütés kimarad és a következő sokkal, érezhetően erősebb (nagyon kellemetlen érzés) a férjem szerint ilyesztő. Próbáltam megfigyelni, hogy mikor jelentkezik. Terhelés alatt egyáltalán nem érzem, légszomjam nincs. Igazából nem tudom mihez kötni (napszak, étkezés, testhelyzet, KV) talán annyi, hogy teljes nyugalomban jelentkezik. Ülök a TV előt vagy olvasok és egyszer csak előjön. Nem vagyok ideges, kiegyensúlyozott életet élek. Nagyjából 1hónapja kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van és elkezdtem szedni rá a Letrox75-öt. Az orvos azt mondta, hogy valószínű a ritmuszavar elmúlik ha szedem a gyógyszert és helyreáll a hormonszint. Ez 1hónapja volt és azóta nem igazán érzem, hogy jobb lenne. A háziorvosom elintézte anyival, hogy Xanax-ot írt fel és eltiltott a teáktól és a kv-ról (amit persze szinte nem is fogyasztok). Hosszas könyörgésre csinált 1 EKG-t amire annyit mondott, hogy semmi bajom. Vérnyomásom 110/60 Hgmm körül mozog, pulzusom 60-70 között van.
        Szeretném tanácsát kérni, hogy mit tegyek? Mitől alakulhatott ki? Nagyjából a tünetek megjelenésével egyidőben kaptam meg a H1N1 oltást is, esetleg köze lehet hozzá?
        Előre is köszönöm válaszát!

        Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Többféle ritmuszavar okozhat ilyen érzést, ha csak időnként marad ki egy-egy ütés, és nem folyamatosan ver össze-vissza a szív, azt valószínűleg ún. extraszisztolék okozzák. Ezek egészséges szíven is gyakran előfordulnak, befolyásolhatja őket stressz, ionzavar, keringési zavar, szívbetegség, tüdőbetegség is, de összefüggésben lehetnek a felborult hormonháztartással is (esetleg ha a Letrox dózisa túl magas, maga a gyógyszer is okozhatja a panaszokat). A legbiztosabban 24 órás EKG (Holter) tudná megmutatni, valóban ez áll-e a háttérben, illetve ezek száma mennyire nagy, szükség van-e további vizsgálatokra. Valószínűleg nincs ok aggodalomra, és a pajzsmirigy-betegség kezelésével a panaszok is megszűnnek vagy csökkennek majd, de vizsgálat nélkül nehéz bármit is mondani, emiatt belgyógyászati/kardiológiai szakrendelés felkeresése jön szóba.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-01 12:47:52; Megválaszolva: 2010. február 01., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: