• Pacemaker Biotrononik és a Jade ágy valamint a Bioptron lámpa használata

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Dr!   Már a pacemaker beültetése alatt is azt kérdezgettem, de most a legilletékesebbtől is, hogy az életemet rendben tartó Biotron lámpá/kicsi és nagy/, valamint a Jade köves ágy teljesen karbantartottak / gerinc, izületek stb/. Kérdés: milyen megszoritásokkal használhatom ezeket / pl. szivre nem teszünk közvetlenül semmit, a Jade ágyban csak háttal masziroztatunk../ a számomra létfontosságú szerkezeteket, a mágnes gombokat is el lehet távolitani, a hőt lejjebb lehet venni! Kérem szives tájékoztatását, de a NEM válasz indoklását is..Üdvözlettel: dr Bukta László  az OEP egykori vagyonfőnöke

        WEBBeteg szakértő válasza a Pacemaker témában

        Tisztelt Bukta dr.!

        A legilletékesebb a kérdésben továbbra is kezelőorvosa. A pacemaker használata során az erős elektromos és mágneses terek kerülése javasolt, de nem tudom, maga az ágy milyen mechanizmussal működik, erről nem találtam megfelelő információt. Ha mágneses energiát is használ, akkor nem javasolt az alkalmazása. A legtöbb jádeköves ágyat forgalmazó-reklámozó cég honlapján, bár pontosan nem indokolják, miért, de a pacemaker-beültetés utáni állapot kontraindikációként szerepel ( pl. http://www.jadekoves.hu/alkalmazas.html, http://www.masszazsterapia.hu/jade-koves-masszazsagy.html), míg az egyik Ceragem ágyat forgalmazó oldal (http://www.ceragemdebrecen.hu/ceragem-termekek/ceragem-agy/) azt írja, nyugodtan használható. Egyértelmű információk hiányában legfeljebb csak saját felelősségre tudom az ágy használatát javasolni, de mindenképpen érdemes kikérni a kezelőorvos és a forgalmazó véleményét is.

        A Bioptron-lámpa nyugodtan alkalmazható, csak ne használja közvetlenül a pacemaker felett.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-31 17:17:07; Megválaszolva: 2010. január 31., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: