Szív eredetű-e a probléma?

Kedves Webbeteg orvosok!

31 éves nő vagyok, és 2 pici gyermekem van. Az utóbbi 1 évben, talán a GYED okozta állandó otthonlét következtében - amit nehezen viselek néha ;-P - az alábbi tünetekre lettem figyelmes:

- nyomásérzésem van sokszor a mellkasomban, fent a mellek fölött; (mintha egy 400 kilós elefánt ülne rajta;)

- jobb fülemben gyakori (napi 4-5-szöri) , 5-7 percig tartó pattogást érzek;

- előfordul naponta 1-2-szer, hogy a hátamban, a bal lapocka alatt belülre sugárzó és szétáradó szúrást érzek, mintha egy "kést szúrnának bele"; (de ez csak másodpercekig tart)

- sokszor szédülök (enyhe szédülés csak, amolyan "elmozdul a kép" tünet)

- néha kifejezetten és ijesztően erős szívdobogásérzés (és nagy dobbanások érzése) , mintha ki akarna ugrani a szivem a helyéről (pedig nem csinálok nehéz fizikai mozgást) ;

- és előfordul, hogy a fizikai megterhelés rosszul esik, és nagyon megterhelővé válik (hamar kimerülök, zakatol és dübörög a mellkasom, ájulásérzés)

Voltam tavaly EKG-n, de semmi kórosat nem találtak, mindazonáltal ajánlották a terheléses EKG-t is, amiről a háziorvosom lebeszélt, mondván szerinte mindenkit elküldenek, de nekem nincs szerinte rá szükségem, mert alkatilag szerinte rendben vagyok, sokat sportolok, egészségesnek látszom. Szerinte csak a stressz és a depresszió teszi. Lehet, hogy csak tényleg mihamarabb "hasznossá" kellene tennem magam, vagy erőltessem a további vizsgálatokat?

 

Várom válaszát,

 

Üdvözlettel;

Fellegi Veronika

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza EKG, szapora szívverés, mellkasi fájdalom témában

Kedves Veronika!

Részben igaz, hogy a stressz hatására is felléphetnek hasonló panaszok, de emellett a panaszai mögött kardiológiai elváltozás is állhat, ezért javaslom, hogy menjen el egy részletes belgyógyászati kivizsgálásra. Az egészséges életmód és kinézet sajnos nem minden esetben jelent garanciát a szervezet egészségére.

 Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 01., 10:02; Megválaszolva: 2009. július 01., 10:02
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma