Szívbetegség

Tisztelt Doktornő! Kérdeztem már Öntől, ezért merek ismét Önhöz fordulni. 2 éve mellkasi fájdalommal mentő szállított kórházba, ahol semmiféle kardiológiai panaszra utaló gyanús dolgot nem fedeztek fel. Később kardiológián is jártam, ahol ekg, terheléses ekg, szív UH, vérkép vizsgálat történt, negatív eredménnyel. Évente járok kontrollra, legutóbbi februárban történt, ahol szintén mindent rendeben találtak. Mostanában elő elő fordul, hogy a bal karom fáj, ekkor mindig a legrosszabbra gondolok: szívinfarktus. Nagyon gyakoriak a pánikrohamaim, nehéz légzés, fulladástól való irreális félelem. Ekkora mozgás, Xanax bevétele segíteni szokott. Előforduló panaszom még: bal lapocka zsibbadás (a bőr zsibbadna és kb 5 percig tart) Ekg nyáron készült, szintén probléma nélküli eredménnyel. rendszeresen mozgok, 30-50 perces kardiomozgást végzek, illetve gyakran túrázok. Hosszabb kardiózás után néha kicsit gyengének érzem magam. Konkrét mellkasi fájdalmam nincs, néha a gyomorszámnál érzek enyhe fájdalmat, de refluxos is vagyok... Vérnyomásom normál értékeken belüli, pulzusom nyugalmi állapotban 65-85 közötti. Ha eddig minden kardiológiai vizsgálat kizárta a szív eredetű problémát, akkor megnyugodhatok, hogy nem reális a félelmem 33 évesen az infarktustól? December elejére van időpontom kardiológiára, előrébb hozva az éves kontrolomat. Okozhatja a tüneteimet pánikbetegség? Várom megnyugtató válaszát

Dr. Molnár Dóra válasza Mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! Sem a panasz jellege, sem a jó terhelhetősége - együtt az 1-2 éves jó eredményű korábbi részletes kardiológiai kivizsgálással, sőt egy éven belüli kontroll vizsgálattal - nem utalnak szívinfarktus veszélyre.

Kardiológiai vizsgálati időpontot várja ki, addig a pánik betegséget kezelő orvossal vagy pszichológussal is érdemes lenne felvenni a kapcsolatot.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. szeptember 30., 13:28 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 30., 23:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet érvényessége
Kedves Doktornő! Állandó bizonytalan mellkasi fájdalmak miatt, eltöltöttem 1 napot a Margit kórházban. Ott a vérkép, ekg, és szív ultrahang...
Mellkasi nyomás
Kedves Doktor úr/nő! Az elmúlt években (kb. 4 év) eléggé kicsapongó életet éltem. Napi rendszerességgel fogyasztottam marihuanat és 1-2 hetente...
Mellkasi fajdalom
Tisztelt Dr./ Dr.-no! Korulbelul 6-7 eve vannak mellkasi gorcseim. Meg nem voltam orvosnal vele, mert mikor legtobbszor emlitettem, mindenki azt mondta...
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas