Abláció után

Tisztelt Doktornő! Édesapám 65 éves, 4. hete volt szívkatéteres ablációja pitvarfibrilláció miatt, a műtét sikeres volt,másnap hazaengedték. De azóta se múlik a mellkasában lévő égő érzés, fájdalom, nem is enyhül.3 hónap múlva lesz kontroll,közvetlen elérhetőség sajnos nincs az orvosunkhoz, és tőlünk 250 km-re rendel. Mondta, hogy 3hónap a hegesedési, gyógyulási idő,de ez a fájdalom ennyire elhúzódhat? Nem kellene, hogy napról napra javuljon? Erről viszont nem tett említést.Vagy a sejtek húzódnak, gyógyulnak az égetés után és ezt érzi? Nagyon aggódunk, hogy valami más probléma lehet. Interneten sokat olvastam ez ügyben, de másoknál 2-3 hét után munkába állás volt és nem írtak sehol se ilyen jellegű fájdalmakat hetekig. Annyit tudok, hogy a tüdőartériák lettek elégetve, illetve több helyen a szívrésze. Köszönöm előre is a véleményét,tanácsát.Üdv: Stella

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! A panasz nem biztos, hogy összefügg a beavatkozással. Sürgősségi ellátás igénybe vétele javasolt, ha tűrhetelen a fájdalom, egyebekben pedig a területileg illetékes kardiológiai szakrendelésre kell elemenni a további teendők megállapítására.

Jobbulást kívánok az Édesapjának!

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. április 11., 15:39; Megválaszolva: 2022. április 18., 15:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiológiai jellegű panasz fizikai...
Kedves Doktornő, azzal kapcsolatosan érdeklődnék, hogy fizikai megerőltetés - adott esetben intenzív kerti munkavégzés - hatására kialakuló több...
Infarktus lett volna?
Ugye nem szív eredetű? 2.
Szúró fájdalom
Ekg eredmény milyen
Kedves doktornő! Mellkasi fájdalmam van ami időről időre előjön, bal oldalon fáj szív felett nagyjából, nyomó, szúró érzés. Egyszer...