Infarktus lett volna?

Tisztelt Doktornő! Tegnap este ijesztő tünetet tapasztaltam. A bal vállam, és a mellkasom (inkább bal oldalon és középen) egész a gyomromig feszítő, nyomó érzés futott át. Mintha az egesz területen összehuzodott volna egy nagy izom, az egesz terület egyszerre feszült és összerándult és utána 2 mp-ig feszült. Nem tudom hogy irjam le jobban. Nem a szív környéke, hanem teljesen a mellkas. Mivel a bal vall is erintett nagyon megijedtem,ezután a gyomrombol indult egy kellemetlen érzés, de probaltam nem bepanikolni. Az egesz kb 2-3 másodperc volt csak. Vernyomasom jó volt, ahogy a pulzus is. Annyi hogy ezt megelőzően hanyingerem és puffadásom volt. Ez esetleg lehetett infarktus? Időnként vannak furcsa bedobbanasaim, vagy mintha kihagyna egyet a szívem, ezeket neha kellemetlen érzés kíséri. Voltam tavaly többször kardiológian (szív uh, holter,ekg, szerencsere nem találtak semmit, picit magasabb a pulzus erre írtak Concort. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A leírt tünetek nem jellemzőek szívinfarktusra. Komoly rosszullét esetén azonban sürgősségi ellátást kell igénybe venni.

Ha a panasz nem tűnik súlyosnak, akkor a háziorvost kell a következő rendelésén keresni a további teendők megbeszélésére.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. január 14., 07:59 ;Megválaszolva: 2022. január 14., 16:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Abláció után
Tisztelt Doktornő! Édesapám 65 éves, 4. hete volt szívkatéteres ablációja pitvarfibrilláció miatt, a műtét sikeres volt,másnap hazaengedték....
Kardiológiai jellegű panasz fizikai...
Kedves Doktornő, azzal kapcsolatosan érdeklődnék, hogy fizikai megerőltetés - adott esetben intenzív kerti munkavégzés - hatására kialakuló több...
Ugye nem szív eredetű? 2.
Szúró fájdalom
Ekg eredmény milyen
Kedves doktornő! Mellkasi fájdalmam van ami időről időre előjön, bal oldalon fáj szív felett nagyjából, nyomó, szúró érzés. Egyszer...