Szívritmuszavar

Kedves Doktronő! Az elmúlt 2 hétben többször előfordult, hogy naponta 2-3 alkalommal ritmuszavart jelzett a vérnyomásmérő, és a mellkasomban is érzékeltem azt. A háziorvos EKG-t készített, és azt mondta, hogy csak kb. minden 15. ütésnél mutat eltérést, ez kezelést nem igényel. Azóta rosszabbodott a helyzet, legalábbis tapintás alapján. Ráadásul folyamatosan érzem a mellkasomban is. Elképzelhető, hogy a stressz okozza a problémámat, mert az utóbbi 1-2 hónap nagyon nehéz volt. (És persze most már szorongok a tüneteim miatt is) Egyébként 4 évvel ezelőtt az üzemorvos Nevibololt írt fel, mert felment a pulzusom, ezt azóta is szedem, napi fél szemet. A vérnyomásom pulzusom normális, csak most a szorongás miatt ugrott ki egy-két alkalommal a vérnyomásom (150/99 volt a legmagasabb) . Kardiológushoz 2 hét múlva kaptam időpontot. A kérdésem az, hogy elegendő akkor mennem, vagy keressek egy másik, hamarabb elérhető orvost?

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező!

A ritmuszavart ronthatja a stressz valóban. A vérnyomást is emeli. A panasz pontosabb kivizsgálására van lehetőség: 24 órás EKG monitorozással. (Holter) Nagyfokú rosszullét esetén sürgősségi ellátás igénybe vétele javasolt, egyebekben kivárhatja a szakorvosi vizsgálatot. Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. január 05., 21:19 ;Megválaszolva: 2022. január 06., 23:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívritmuszavar vagy Pánikbetegség
Ritmuszavar
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktornő! Jó napot kívánok! Kb 3-4 éve észrevettem,hogy van valamiféle szívritmuszavarom! Eddig szinte mindig csak nyugalmi állapotban...