Mistralis prolapsus lelet

Tisztelt Doktor Nő! Szeretném, ha véleményt mondana a kardiológia szívultrahang leletemről. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Nagy Zsófia

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang lelet témában

Kedves Kérdező! Ahogyan a leírásban szerepel, a mitrális billentyű (bal pitvar és kamra között található) mellső vitorlája kissé lazább mozgású, de ez nem jelent lényegében áramlási terhet a keringésre. Szívnagyobbodás nincs, a szív jól húzódik össze és jól ernyed el. Semmi ok az aggodalomra ennek alapján.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. január 05., 18:50; Megválaszolva: 2022. január 06., 23:10
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmezése
Hozott EKG: SR, bal t.á., fr: 78/min, PQ, QRS norm., V4-V6-ig jelzett STD és poz. T-k. Echo: Aorta gyök: 31 mm Bal pitvar keretszm. D: 39 mm Bal kamra...
Ez mitralis prolapsus vagy nem?
Tisztelt Doktor nő! Egy 19 éves fiatalember vagyok és az utóbbi időben két kardiológiai vizsgálaton is voltam. Ezek rutinvizsgálatok voltak. Az elsőn...
Szívbillentyű betegség
Kardiológiai vizsgálat eredménye
Tisztelt Doktornő! A nemrégiben készült kardiológiai kivizsgálás alapján a Doppler vizsgálat kimutatott bizonyos rendellenességeket. A kérdésem...
Bal kamra hipertrófia