Extrasystole vagy ritmuszavar?

Tisztelt Doktornő! Köszönöm az eddigi gyors,megnyugtató és részletes válaszait. Legutolsó kérdéseim a hosszú QT szindrómára vonatkoztak. Volt több EKG-m azóta amik jelenleg azt mutatták rendben van minden, csak rendszeresen kell ellenőrizni az antidepresszáns miatt, amit pánikbetegségre szedek. Az elmúlt 9 hónapban sokszor voltam kardiológián ahol a szívultrahang, 2x a 24 órás EKG, Holter EKG, sok nyugalmi EKG. Holter és 24 órás EKG közben edzéseim is voltak otthon futópadon így azt mondták megvan a terheléses is. Troponin szint nézések,mellkas röntgenek rendben vannak. Ezek mellett a kálium,magnézium stb is. Pajzsmirigy és mellékvese hormonok is rendben vannak. Rendszeresen naponta szedek 60 mg Q10 és 500mg magnézium citrátot. Pszichiáteremmel a gyógyszereket emeltük,hogy csökkenjen a szorongásom. Plusz a kardiológián írtak fel napi 1,25 mg concort. Próbálom nem figyelembe venni a furcsa dobbanásokat,hirtelen gyors szívverést vagy a kiugró vérnyomást, és elfogadni hogy ennek lelki oka lehet inkább. Mivel az orvosok nem találtak más okot így pánikbetegségre és szorongásra gondolunk. Kb másfél hónapig rendben is volt minden de ma délelőtt olyat éreztem amit még eddig nem. Egymás után legalább 10 furcsa erősebb ütésem volt,de nem egy helyen hanem mintha közel egymás mellett,jobb-bal,jobb-bal dobbanás,esetleg más szívmozgás féle. Mintha a kamrák vagy pitvarok között futott volna ez a váltakozó furcsa és ijesztő dobbanás,egyik majd másik oldal felváltva. Hirtelen nem is tudom szabályos volt e vagy szabálytalan,de a pulzusom 120 lett a vérnyomásom 150/100. Alig fél perc múlva viszont már 117/75 pulzus 77. Persze rögtön jött a pánik szédüléssel izzadással rosszulléttel. Próbálom azt hinni hogy exrasystole de az egy-egy kihagyó vagy erősebb dobbanást jelent ha jól tudom? Nem ezt a furcsa 2 helyről érzett váltakozó dobbanást. Attól tartottam nem is fog abba maradni... Ez kamra remegés lenne? Nehéz leírni remélem nem fogalmaztam nagyon érthetetlenül. Az is furcsa hogy a vérnyomás és pulzus hogyan tud ennyire gyorsan visszaállni a normálisra. Kérem szíves véleményét menjek e újabb vizsgálatra vagy mi lehet ez a dolog? Nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A ritmuszavar érzése lehet sokféle, ezért lehetett a tünet. Megijedt, a stressz hormon kiszabadult, felment a vérnyomás és a pulzus. Aztán rendeződött a helyzet. Ha ismétlődik a panasz, 24 órás EKG monitorozásnak van értelme a ritmuszavar tisztázására. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. szeptember 29., 13:32; Megválaszolva: 2021. szeptember 29., 17:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Torokszorítás és légszomj
Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de...
Mitralis prollapsus
Szívdobbanás kihagyás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez...
Vélemény?
Tisztelt Doktor Nő! Következőben kérném szíves segítségét: kb 2000-be mitralis prolapsus fedezték fel,, akkor még semmi gondom nem volt csak...
pulzus zavar
Tisztelt Doktornő! 2015.augusztusa óta szívritmus zavarom van előtte kb 10 éve mitrális prollaapszus volt Szeretném ha véleményezné kardiológiai...