Wiwe eredmény kiértkékelés.

Üdvözlöm! A családom beruházott egy wiwe készülékre amit ki is próbáltam és ez az eredmény született. Az ekg-ra sárga jelzést kaptam ugyanis a QRS érték 116-os volt. Az lenne a kérdésem hogy az ekg görbém illetve ez az eltérés utalhat-e valamiféle szívbetegségre amivel foglalkoznom kellenne vagy Ön nem lát semmilyen rendellenességet az eredményen? Válaszát előre is köszönöm! https://drive.google.com/file/d/1SNvEO96SmsHXLq_qWuvJYewY8u-rkj_x/view? usp=drivesdk

Dr. Molnár Dóra válasza WIWE-EKG témában

Kedves Kérdező!

A Wiwe készülék elsősorban bizonyos ritkán előforduló ritmuszavarok megállapításában tud nagy segítség lenni. A szívritmus, szívfrekvencia otthoni időszakos ellenőrzésére is hasznos lehet. Az Ön EKG-ján ritmus eltérés nem látható. A QRS szélesség optimális esetben 80ms, biztosan kóros 120ms felett. Az Ön, gép által mért, értéke ez alatt van.

Javaslom, hogy csináltasson hagyományos, 12 elvezetéses EKG-t, ennek segítségével, és persze az esetleges panaszok, tünetek figyelembe vételével el lehet dönteni mi a következő lépés.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. szeptember 09., 18:47; Megválaszolva: 2021. szeptember 14., 21:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Wiwe készülék
Tisztelt Doktornő! Családban használatos Wiwe készülékkel az eszköz az eredmények kiértékelésekor kiugróan magas 160-180 közötti QRS értéket...
Kell-e aggódni, ha a QRS 100 körüli...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Van a családban egy WIWE-nek hívott kis kardiológiai kütyü, amivel rendszeresen nézzük, hogy nincs-e valami gond a...
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...