Szúró fájdalom

Tisztelt Doktornő! Napi 3-4x néha erősebb,néha gyengébb szúrást/görcsöt? érzek a bal bordaívem alatt,vagy a borda alján (gyomor felé) ezt még nem sikerült pontosan megfigyelni. Ez a szúrás 1-2 mp,de nagyon zavaró. Nem tudom nem e a szívemmel van gond. Volt kb 5 x nyugalmi EKG , 2x 24 órás EKG, terheléses EKG, Holter vizsgálat,szívultrahang, több labor (troponin szintek rendben) , CRP rendben,3 mellkasröntgen ami szintén rendben van. Kis vérszegénység és vashiányom amit megállapítottak 2 hónapig szedtem is vasat (Maltofert) . De újra menni fogok vérvételre,rendeződött e a vasam. Néztek mellékvese és pajzsmirigyhormont is. Ezek rendben vannak de a T4 kicsit alacsonyabb azt mondták nincs teendő. A pajzsmirigy ultrahangon egy kis göböt találtak de állítólag ez gyakori nincs vele teendő. Illetve volt gyomortükrözésem is,ott is negatív minden. Egy vese cisztám van bal oldalon. Naponta van olyan érzésen hogy kihagy a szívem egy pillanatra vagy plusz dobbanás,nem tudom meghatározni,néha mintha nehezebben kapnék levegőt és reggelente köhécselek, míg fel nem szakad kis váladék, pedig nem dohányzom már 5 éve. (fél éve volt tüdőszűrő az negatív,illetve fül-orr-gége vizsgálat is rendben) Mostanában pedig jött ez a szúrás,volt olyan hogy a szúrás után mintha a torkom is össze szorult volna,nehezebben kaptam levegőt. Nagyon megijedtem és attól féltem rosszul leszek. Van hogy a gyomrom is mintha nyomná a szívem vagy ilyen furcsa teltséget érzek,de az az igazság,hogy folyamatosan figyelem magam. Vérnyomásom átlag 100/60 pulzus 70. Pulzusra napi 1,25 mg concort szedek reggel. Szeretném kikérni a véleményét,hogy a fenti vizsgálatok után kizárható a szívprobléma vagy egy esetleges infarktus? Édesapám infarktusban halt meg. Nem tudom megnyugodhatok e a szívemmel kapcsolatban... A szúrással merre induljak,mit tanácsol? Vagy ne törődjek vele. Sajnos szorongó és pánikolós vagyok. Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! A tünetek nem jellemzőek szívinfarktusra, nyugodjon meg. A szúró fájdalom akár a bordák közötti izomzatból is eredhet. A bedobbanás oka extraszisztolé lehet. A légszomj hátterében álló esetleges tüdőprobléma kizárására még légzésfunkciós vizsgálat javasolt. Amennyiben a szorongását nem tudja uralni, pszicológus segítségét is érdemes lenne igénybe venni a gyógyszerek mellett.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. augusztus 05., 13:38; Megválaszolva: 2021. augusztus 06., 00:36
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ekg eredmény milyen
Kedves doktornő! Mellkasi fájdalmam van ami időről időre előjön, bal oldalon fáj szív felett nagyjából, nyomó, szúró érzés. Egyszer...
Kreatin kináz laboreredmény...
Tisztelt Doktornő. Mellkasi fájdalommal, gyengeséggel háziorvosom az SBO-ra küldött. Ott eltöltöttem 6 órát, majd hazaengedtek. Érdekesnek találom...
Mellkasi és hát fájdalom
Szép napot. Olyan panasszal fordulnék önökhöz hogy kb 9 napja elkezdtem a mellkasomban érezni nagyon enyhe fájdalmat, ami napról napra egyre...
Szívbetegség
Tisztelt doktor nő! Szeretném ha elmagyarázná a legutóbbi kardiológiai vizsgálat eredményét.Echocardographia: 27mm-es aorta gyökben,19mm-re...
Jobb oldali mellkas tájékán...
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi hónapokban megfigyeltem hogy időközönként (legtöbbször nyugalmi állapotban) 1-2-3 percen át tartó erős...