Kreatin kináz laboreredmény értékelése

Tisztelt Doktornő. Mellkasi fájdalommal, gyengeséggel háziorvosom az SBO-ra küldött. Ott eltöltöttem 6 órát, majd hazaengedtek. Érdekesnek találom a laboreredményt, különösen Kreatin-Kináz értéket, főleg a második vérvételnél. Biztosan minden rendben lesz? Nincs szükséges további kivizsgálásra? Lehet hogy nem a szív , hanem a vese a ludas? De annyit sem mondtak, hogyan tovább, kihez menjek. Így marad minden, az jó? Kétszer vettek vért, nem nagyon értem, miért van az, hogy az egyiken a CK értéke 77, másikon 516? 2-3 óra különbséggel? Kérem írja meg, mit javasol, milyen orvoshoz forduljak, ha további vizsgálat is szükséges? Feltöltöm a zárót, azon elég sok minden rajta van. Köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! A második vérvétel nem lett tökéletes minőségű , amelyet a "CK-MB hemolizált" kifejezés alapján gondolok. A CK emelkedés is összefügghet ezzel. A Troponin viszont nem emelkedett- tehát ennek és a többi vizsgálati eredménynek (előző labor, EKG, panaszok, fizikális vizsgálat) a figyelembe vételével állapították meg, hogy akut szív - és érrendszeri veszélyhelyzet nincs. Ha panaszok továbbra is vannak, ambuláns rendelés felkeresése javasolt további kivizsgálás céljából.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. május 15., 14:28; Megválaszolva: 2021. május 19., 22:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Abláció után
Tisztelt Doktornő! Édesapám 65 éves, 4. hete volt szívkatéteres ablációja pitvarfibrilláció miatt, a műtét sikeres volt,másnap hazaengedték....
Kardiológiai jellegű panasz fizikai...
Kedves Doktornő, azzal kapcsolatosan érdeklődnék, hogy fizikai megerőltetés - adott esetben intenzív kerti munkavégzés - hatására kialakuló több...
Infarktus lett volna?
Ugye nem szív eredetű? 2.
Szúró fájdalom