Bal kamra hipertrófia

- A kérdés címe: Szív uh - bal kamra megnagyobbodás - Kérdés tartalma: AO: 29-34 mm , BP: 42 mm , LVEDd: 51 mm , LVEDs: 33 mm , RVEDs: 30 mm , IVS: 13 mm , PW: 14 , EF: 65% , E/A: 1,0/0,9 , DT: 220ms Vél.: Norm tág szívüregek es normal tag aorta ascendens. Jo globalis bal es jobb kamra funkcio. Egyertelmu segmentalis falmozgaszavar nem lathato. Koncentrikus bal kamra hypertrophia. Doplerrel a billentyuk felett koros aramlas nincs. Az lenne a kerdesem , hogy ez a bal kamrai hypertrofia mennyire sulyos a lelet alapjan? Mert a vizsgalo orvos nem tulajdonitott neki tul nagy jelentoseget. Apbm vizsgalat lesz kb egy honap mulva. Bar itthon amikor merem a vernyomasom sosem tul magas. Elozo evben is voltam sziv uhn ott annyit irtak ra hogy felso hatarerteken van a bal kamra nagysaga, es sportadaptacios nagyobbodas lathato. 18 eves koromig kosaraztam és hobbi szinten futok, elsportolonak semmiképp nem mondanam magam.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang lelet témában

Kedves Kérdező! Az Ön által végzett fizikai aktivitás magyarázhatja az enyhe eltéréséket, de hosszabb távon érdemes követni a változást, hogy szükség esetén be lehessen avatkozni. A vérnyomás ellenőrzés valóban indokolt, ha gyakran vannak 135-140Hgmm körüli feletti értékek , akkor gyógyszeres kezelés megfontolandó, későbbi szívnagyobbodás megelőzésére. Erre fog választ adni az ABPM.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. május 11., 13:31; Megválaszolva: 2021. május 14., 08:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pulzusnyomás II.
Pulzusnyomás
Tisztelt Doktornő, két különböző intézményben végzett echocardiografias vizsgálat alapján is hyperkinetikus keringést állapítottak meg nálam...
Szívbetegség
Tisztelt Doktornő Voltam ekg, szívultrahang, és 24 órás ekg vizsgálaton amin mitrális prolapsust állapítottak meg. Fél év múlva újra...
Szívultrahang
Kedves Doktornő (Doktor Úr)! Voltam szívultrahang vizsgálaton mert a pulzusom elég magas volt 163..Szeretném megérteni a vizsgálati eredményemet ...
Szív ultrahang
Üdvözlöm! A nagyapám éves és most volt először szívultrahangon. Mellékletben küldöm az eredményt. Pár mondatban összefoglalná, hogy mit...