Torokszorítás és légszomj

Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de szerencsére itthon voltam és meggyógyultam. Decemberben elmentem szívuh-ra, ekg, labor, mellkas ct. Mindent rendben találtak. Azóta viszont naponta többször érzek olyat, hogy 1-2 pillanatra elszorul a torkom alatt a levegő, mintha megállna a szívem vagy nem tudom hogy fogalmazzam, nagyon ijesztő. Tegnap épp a csuklómon néztem a pulzust és érdekes volt, ti... visszaállt normálisra. Decemberben elvileg kivizsgáltak, azóta mi történhetett? Hova menjek tovább? Terheléses ekg-n 2 éve voltam, holteren októberben a pánikbetegségem miatt. Ön szerint most újra mennem kellene a torok és mellkas szoritás miatt? Köszönöm ha segít.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező!

Mivel a panaszok mostanában vannak, a Holter ismétlésének lenne értelme. A ritmuszavar jellegének pontos tisztázását segítené, vélhetően extraszisztolék állhatnak a háttérben. A panaszt stressz, kialvatlanság, sok koffein fogyasztása vagy ionhiány is okozhatja többek között. Lehetőség szerint ezek kiküszöbölése javasolt.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 31., 22:16; Megválaszolva: 2021. január 31., 22:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktornő! Jó napot kívánok! Kb 3-4 éve észrevettem,hogy van valamiféle szívritmuszavarom! Eddig szinte mindig csak nyugalmi állapotban...
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Mitralis prollapsus
Szívdobbanás kihagyás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez...