• Hasi aorta tágulat.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A fizikai munkavégzés mekkora kockázatot jelent a hasi aorta 36mm átmérőnél 46 mm hosszban való tágulata eseté .Azt szeretném kérdezni hogy a fizikai terhelésem mennyire /Hány kg?/ korlátozott.Köszönöm válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a hasi aorta aneurizma témában

        Kedves Kérdező! Pontos számot nem tudok mondani, de ez még nem súlyos tágulat. Fontos figyelni, hogy milyen ütemben tágul kb. 6 havonta hasi ultrahang és időnként CT ellenőrzés szükséges. Növekvő átmérő esetén érsebésszel kell konzultálni. Ideális vérnyomás és testsúly elérése csökkenti a romlás kockázatát. 10 kg alatti súly nem hirtelen emelése kis valószínűséggel okozhat bajt, de az úgynevezett "hórukk" munka következtében (hirtelen nagyobb súly emelése, vagy csak odébb taszítása) a hirtelen berepedés kockázata megnő a megváltozó nyomásviszonyok miatt. Pontosabb információkat kaphat, ha felkeres egy angiológiai szakrendelést. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. május 19., 17:32; Megválaszolva: 2020. május 25., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom